Öltözködjünk

3 hely, ahol becserélik a régi fürdőruhádat

Hamarosan nyitnak a strandok, beköszönt a nyár, és megkezdődik a bikinivadászat. Ha te is szívesebben flangálnál a strandon új, divatos fürdőruhában a régi, elnyűtt helyett, most szuper alkalom nyílik arra, hogy környezettudatosan szerezd meg az újat.

H&M

A cég környezetvédő kampányának célja a pazarlás minimalizálása. A kidobott textilek 95 százaléka újrahasznosítható lehetne, új termék vagy nyersanyag készülhetne belőlük. Ez a kampány ezt szeretné elősegíteni. Mindössze annyit kell tenned, hogy Három hely, ahol becserélik a régi fürdőruhádatbeviszed a régi megunt ruháidat valamelyik kijelölt H&M-boltba. Egy nap maximum két táska ruhát vihetsz be, állapottól, márkától, fajtától, stílustól függetlenül. A ruhákat feldolgozóüzembe juttatják, ahol osztályozzák őket. A jó állapotban levőket használt ruhaként adják tovább, az elnyűttekből új terméket vagy nyersanyagot készítenek. Az újrahasznosítás során például törlőkendőket készítenek a ruhákból, azokat, amelyek pedig már annyira elnyűttek, hogy alkalmatlanok az átalakításra, szálakra bontják és az autóiparban használják fel. A legrosszabb állapotú ruhák pedig az energiatermelésben hasznosulnak. A H&M a leadott ruhákért kapott jutalmat jótékonysági szervezeteknek adományozza, egészen pontosan 0,02 eurót minden leadott kilogramm után. Magyarországon az UNICEF-et támogatják (a támogatott szervezetek teljes listája itt található). És, hogy te sem maradj ki a jóból, egy táska leadott ruháért 500 forintot érő kupont kapsz, amit felhasználhatsz a  következő vásárlásodnál. Vásárlásonként egy darab kupont válthatsz be. Így máris olcsóbban szerezheted be a kinézett fürdőruhát vagy bármi mást.

 

Intimissimi

Három hely, ahol becserélik a régi fürdőruhádatAz Intimissimi szintén zölden gondolkodik, és szintén az I: CO- val közösen indította el csereprogramját. Melltartóért, bikinifelsőért 900 forintos, trikóért, ingért, pizsamáért 600 forintos, bugyiért és alsónadrágért cserébe pedig 300 forintos kupont kapsz. Vásárlásonként egy kupont fogadnak el. A megunt darabokat május 31-ig adhatod le, a kupon pedig június 30-ig érvényes. Ha több dolgot viszel be, a kapott kuponokat összeadhatod, és egyszerre többet is felhasználhatsz belőlük.

És vajon hol kaphatsz 1500 Ft értékű kupont a régi fürdőruhádért? Tudd meg a BetonLiget blogról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top