Öltözködjünk

Sportcipőt szoknyához? Igen!

Divatba jött a kényelem. Végre.

Karl Lagerfeld a Chanel idei, tavaszi-nyári couture – vagyis a divatház legexkluzívabb darabjait felvonultató – bemutatóján sportcipőben küldte kifutóra a modelleket.  Ez a mozzanat volt az, mely megadta a végső lökést a szoknya–sportcipő párosításra épülő trend kibontakozásához. Mert ha a sportcipőt Chanel-kosztümhöz fel lehet venni, akkor mindenhez fel lehet venni. Pont.

Az irányzat persze nem kizárólag a Chanelnél, hanem több neves tervezőnél és divatháznál, így többek között a Diornál, Donna Karannál, a Céline-nél, a Giles-nál, illetve Marc Jacobsnál is megjelent, méghozzá helyenként igen merész kontextusban.

 

Így hordd!

Persze más a kifutó és más a valóság, ugyanakkor néhány szabályt betartva ezt a kétségkívül szuperkényelmes trendet ügyesen beépítheted az öltözködésedbe.

  • A minimalista vonalú vagy sportos stílusjegyeket hordozó ruhákhoz szinte bármilyen sportcipőt fel lehet venni idén, a lényeg, hogy színben passzoljanak egymáshoz.
  • Mintás ruhához egyszínű sportcipő dukál, a mintás lábbeliket pedig egyszínű ruhával kombináld! Fontos, hogy a ruha valamelyik árnyalata köszönjön vissza a lábbelin.
  • A gumitalpú vászoncipők, dorkók kiválóan illenek a skater szoknyákhoz, illetve az ötvenes évek stílusát idéző, térd alá érő, pörgős szoknyákhoz is. A szett játékosságát tovább fokozhatod, ha ezekhez feliratos felsőrészt választasz.
  • Általában véve is a vászoncipők azok, melyekkel a legkevésbé lőhetsz mellé a szoknya-tornacipős összeállításokban. A kimondottan sportosabb, például futócipőt imitáló darabok ebben a vonatkozásban már rizikósabbak: ilyen kombinációt csak akkor vállalj be, ha kellőképpen karakteres a stílusod.
  • Ha magán a cipőn található valamilyen díszítés – mondjuk: kövecskék, szegecsek –, akkor fontos, hogy az ékszereid, egyéb kiegészítőid stílusban és árnyalatban harmonizáljanak vele.

Végül pedig mutatunk néhány, szoknyához is viselhető sportcipőt az itthon is elérhető márkák kínálatából:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top