Öltözködjünk

Praktikum minden napra – Ducsai Judit táskacsodái

Ducsai Judit főként táskákat és öltözékkiegészítőket tervez és készít nők és férfiak számára egyaránt. Darabjait kifejezetten hétköznapi használatra szánja, mert hisz abban, hogy kedvenc tárgyaink akkor okoznak örömöt, ha minden nap kézbe vehetjük őket.

– Jelenleg min dolgozol?

– A nyár közepén már az őszi–téli kollekciómon dolgozom, amit itthon a Design Hét Budapest keretében és külföldön, egy nemzetközi dizájnvásáron is bemutatok majd. Ezzel párhuzamosan a következő izgalmas Klocc projekt is fut, amit a Kozma Lajos Iparművészeti Ösztöndíj keretében harmadéves ösztöndíjasként valósítok meg.

– Milyen sikereket értél el eddig? Mire vagy a legbüszkébb?

– A hétköznapi sikerek valahogy mindig is fontosabbak számomra, ezek adnak erőt a következő napokhoz. Az, amikor látom a táskámat az utcán vagy egy magyar filmben, az számomra ugyanakkora öröm! Amikor egy külföldi dizájneseményen felismerik a márkámat, vagy amikor meghívnak egy neves nemzetközi kiállításra, szintén sikerként könyvelem el, mert a lassú, de biztos márkaépítésben hiszek.

Praktikum minden napra – Ducsai Judit

– Mi inspirál?

– A bőr illata és sokoldalúsága. A kontraszt, egy régi forma és egy új anyag között. Egy apró részlet, egy betűtípus, a természetes anyagok és a szép tárgyak.

– Hogyan jellemeznéd magad tervezőként?

– Kiegészítők tervezésénél inkább formatervezői szempontok szerint gondolkodom, mintsem divattervezőként. Nekem fontos, hogy egy jól kidolgozott, többfunkciós tárgy szülessen, ami az esztétikáján túl nap nap után örömet okoz. Maximalizmusra törekszem, és a lehetőségeimet próbálom a lehető legjobban kihasználni.

Praktikum minden napra – Ducsai Judit

– Kiknek készülnek a tárgyaid?

– Azoknak, akik a fast fashion termékektől eltérő minőségű tárgyakat szeretnek, fontos számukra a minőség, és hisznek abban, hogy egy jól kiválasztott termék évekre szól, és egyediséggel ruházza fel a megjelenésüket.

– Hogyan látod a márkád 5 év múlva?

– Remélem, a márkám 5 év múlva kis szériás női-férfi-gyerek és lakberendezési vonalon egyaránt jelen lesz Európa több nagyvárosának dizájnüzletében, illetve saját webshopunkon. Szeretnék egy saját műhely-showroomot kialakítani a belvárosban, ahol továbbra is tudom fogadni az egyedi megrendeléseimet, és személyes kapcsolatot tudok kialakítani a vásárlókkal.

Praktikum minden napra – Ducsai Judit

– Hol találkozhatunk a munkáiddal?

– Termékeim az Aron Design Store-ban, a Fian Conceptben, a WAMP-on, valamint a Váci úti stúdiómban előre egyeztetett időpontban érhetők el.

Online felületen a www.ducsaijudit.hu -n, és természetesen a Facebook-oldalamon is láthatóak a munkáim.

Ducsai Judit új FOLDED kollekciójára 15% kedvezmény jár a július 6-i WAMP-on!Praktikum minden napra – Ducsai Judit

Kattints a részletekért!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top