nlc.hu
Öltözködjünk
Százötvenen pályáztak “Az év fiatal divattervezője” címre

Százötvenen pályáztak “Az év fiatal divattervezője” címre

Mitől lesz egy öltözék egyszerre elegáns egy kellemes vacsorához, alkalmi egy ünnepélyes koccintás mellé, szenvedélyes egy fergeteges partihoz és kellően kényelmes a hajnali napfelkelte érintéséhez? Ezekre a kérdésekre kereste a választ a Marie Claire az idei "Az év fiatal divattervezője" pályázat kiírásában.

“Azokat a – dominánsan kék – darabokat kerestük, amelyek bátor mintavezetésükkel, újszerű anyaghasználatukkal és eredeti megoldásaikkal tökéletesek egy pezsgő éjszaka minden pillanatához – kezdte László Krisztina, a magazin főszerkesztője. – Idén több diák jelentkezett, akik valamelyik divatiskolában folytatják tanulmányaikat. Ebből arra lehet következtetni, hogy a Marie Claire pályázatát figyelik a művészeti iskolák, egyetemek. Örülünk neki, hiszen belőlük lesznek a jövő tervezői, akik néhány év múlva akár a Marie Claire Fashion Daysen is bemutathatják majd kollekciójukat. De sok olyan pályázat is érkezett, melyek megalkotói civil nők, akik szoktak otthon varrni, beindította a fantáziájukat ez a felhívás. Az ő jelentkezésüknek is nagyon örültünk, szeretnénk bátorítani az olvasókat, hogy álmaikat merjék megvalósítani.”

Százötvenen pályáztak

A négytagú zsűri minden munkát alaposan végigtanulmányozott, ám nem volt könnyű dolguk a 25 finalista kiválasztásában.

“A vélemények néha különböztek, hiszen mindenki más területet képvisel. Sármán Nóri, aki maga is tervező nagy figyelmet szentelt a ruhákban rejlő játékosságnak, a kivitelezés minőségének. Molnár Anikó divatszerkesztőnk számára az volt a fontos, hogy mennyire egyedi, divatos a beküldött alkotás. A Hungária pezsgő képviselője, Molnár Eszter a hordhatóságot, a nőiességet kereste a pályaművekben, én pedig azt vettem figyelembe, hogy egy Marie Claire nő felvenné-e az adott ruhadarabot, amikor este partizni, bulizni megy.”

A pályázat nyertesei a pénzdíjon felül bemutatkozási lehetőséget kapnak a november 7-9. között megrendezésre kerülő Marie Claire Fashion Daysen, valamint a magazin 2015. januári-februári lapszámában is.

Forrás: Just Creative

Fotó: Marie Claire

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top