Öltözködjünk

Nem szűnik meg a pécsi kesztyűgyártás

A közelmúltban a pécsi kesztyűgyártás egy sajnálatos leépítés miatt került a figyelem középpontjába. A világhírű magyar kesztyűk iránt viszont továbbra is jelentős igény mutatkozik külföldről. A tömegtermelés helyett azonban a magas minőségű termékek előállítása teheti újra naggyá a magyar kesztyűgyártást.

“A pécsi kesztyű nem tűnik el, sőt, az 1861 Kesztyűmanufaktúra hamarosan megnyitja látványműhelyét, ahol a látogatók bepillanthatnak a kézi munkával készülő kesztyűk gyártásába” – hívta fel a figyelmet Lancsák Ildikó, a cég üzletfejlesztési és PR-vezetője.

A pécsi Zsolnay-negyedben nyíló látványműhely az új, 740 négyzetméteres gyáregység része, és folyamatosan várja majd azokat a látogatókat, akik kíváncsiak a hagyományos manufakturális kesztyűkészítésre. A pécsi 1861 Kesztyűmanufaktúra termékeit elsősorban a kézi szabás teszi különlegessé, amit ma már a világon csak nagyon kevés helyen alkalmaznak. Ez a technológia sokéves tapasztalatot igényel és természetesen nem is olcsó, de a létrejövő végtermék kiemelkedő minősége megéri a fáradságot. A cég több évtizedes tapasztalattal rendelkező kesztyűszabászai úgy veszik ki a bőrből az alapanyagot, hogy az a feldolgozás során is megőrzi magas minőségét, és ennek köszönhetően a létrejövő kesztyű tökéletesen illeszkedik a kézre. Minderre egy Távol-Keleten készült darab nem képes, hiszen a tömeggyártás során elvesznek az alapanyagok természetes, előnyös tulajdonságai.

Nem szűnik meg a pécsi kesztyűgyártás

Az 1861 Kesztyűmanufaktúra Hamerli márkájú termékeit már nemcsak hazánkban, hanem az Egyesült Királyságban, Kazahsztánban és Azerbajdzsánban is forgalmazzák. A Hamerli termékei olyan exkluzív üzletekben öregbítik a pécsi kesztyűgyártás hírnevét, mint a londoni Harrods és Harvey Nichols áruházak. “Bőrkesztyűink Pécsett, kézi munkával készülnek, magyar tervezők alkotásai, az alapanyagok pedig a világon elérhető legmagasabb minőséget képviselik” – emelte ki Lancsák Ildikó. Az 1861 Kesztyűmanufaktúra termékei rövid időn belül az interneten is megrendelhetők lesznek, továbbá a Hamerli kesztyűk külpiaci jelenléte is folyamatosan bővül a jövőben.

A pécsi 1861 Kesztyűmanufaktúra ugyanakkor a hazai piacon is szeretne előtérbe kerülni. A Hamerli kesztyűkkel Budapesten, a Fashion Streeten található Le Meridien szállodában nemrég megnyílt pop-up store-ban ismerkedhetnek meg a vásárlók. “Az üzletben nem csupán a pécsi kesztyűk, hanem híres magyar tervezők munkái – Vágó Réka által tervezett cipők és több magyar tervező ruhakollekciói – is megvásárolhatók december 31-ig. Emellett az 1861 Kesztyűmanufaktúra termékei a karácsonyi időszakban több helyen elérhetőek lesznek Budapesten” – tette hozzá az 1861 Kesztyűmanufaktúra PR- és üzletfejlesztési vezetője. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top