Öltözködjünk

Cimbi: táska újrahasznosított molinóból

Egy szuperkreatív vállalkozás, amely újrahasznosított dolgokból szupertrendi dolgokat készít. Ismerd meg te is!

Egy nap, miközben nagymama gombjaiból gyűrűket készítettek, Földi Barbara és Sipos Anna arról beszélgettek, hogy milyen jó lenne más dolgokat is újrahasznosítani. Elkezdték. Később egy pályázat keretében középiskolásoknak kezdtek foglalkozásokat tartani, és rájöttek, hogy ez nagyon nekik való. “Az egész onnan indult, hogy mindig is szerettünk kézzel készíteni tárgyakat. Ahogy elkezdtük csinálni, szépen lassan beépült az életükbe. Az, hogy olyan anyagokat használunk, amit amúgy kidobnánk, eléggé beindítja a fantáziánkat. Ha például részt veszel egy többnapos workshopon, és minden nap más anyagból csinálsz valamit, akkor egy idő után tényleg úgy nézel a kidobandó anyagokra, hogy mit lehetne csinálni belőlük” – mondták egy interjúban.

Cimbi: táska molinóból

Tavaly májusban létrehozták a ReCreativityt, azóta gyakorlatilag nincs megállás. Olyan technikákat gyűjtöttek össze, amelyeket többféle anyagra lehet alkalmazni. Leginkább zacskót, kartont, pólókat, textileket, molinót használnak alapanyagként.

Nemrég molinókból kezdtek táskákat, tárcákat készíteni eladásra. Mondhatjuk úgy, hogy a Cimbi a profit vonala, a ReCreativity a márkája a vállalkozásuknak.

Tudj meg még többet a ReCreativityről az Időtetrisz blogon!

Cimbi: táska molinóból
Cimbi: táska molinóból

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top