Öltözködjünk

Milyen ruhát válasszunk esküvői vendégként?

Manapság már az év bármely szakában kaphatunk esküvői meghívót. Mit vegyünk fel egy ilyen alkalomra? A ruhaválasztás íratlan szabályai.

Milyen ruhát válassz, ha vendég vagy egy esküvőn? Mi az, amit kerülni kell egy ilyen alkalmon?

1. Az első szabály, hogy gondoljunk bele abba, hogy a pár vagy a pár családja milyen stílust fog vajon képviselni a nagy napon. Hagyományos, kissé puccos, vagy épp egyszerűbb hangulatra számíthatsz? Jó ötlet, ha a meghívó alapján tájékozódsz, ennek formája, szövege már valamit elárul az esküvőről. Főleg akkor, ha rá van írva a dress code, vagy egyéb, öltözékre vonatkozó utalás! Ehhez mérten kezdhetsz gondolkodni a ruhaválasztáson.

2. Alapvető szabály, hogy a menyasszony és a vőlegény nagy napja ez, mindenki őket ünnepli, így a ruhaválasztáskor ügyelni kell arra, hogy őket ne “öltözzük túl”, illetve, hogy szettünk ne legyen túl feltűnő, azaz túl rövid, túl testhezálló vagy túl kivágott.

3. Olyan ruhát válasszunk, amiben kényelmesen tudjuk magunkat érezni, tudunk benne enni, táncolni. Ne kelljen izgulnunk, hogy valami “elmozdul”, vagy “kilátszik”. A cipő terén is ez az irányadó.

4. Ha betöltünk valamilyen minőséget, szerepet az esküvőn, például közeli családtagok vagyunk, vagy tanúnak kértek fel, akkor érdemes az ifjú párral egyeztetni az öltözék terén. Ha “csak” vendégek vagyunk, akkor kevésbé van megkötve a kezünk.

5. A ruhaválasztásnál azt is döntsük el, hogy egyszeri alkalomra szánjuk a szettünket, vagy máskor is fel szeretnénk venni az adott öltözéket. Az egyszeri esetében érdemes a kölcsönzők kínálatát is megnézni, például, ha koszorúslányok vagyunk és “egyenruhára” van szükségünk. Más esetben praktikus, ha a ruhát később más alkalomkor, színházba vagy más ünnepi vacsorára is felvehetjük.

További fontos részletek és szabályok a Nő Feleség Anya blogon!

Milyen ruhát válasszunk esküvői vendégként?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top