Öltözködjünk

Papi gallér és skótkocka – ezt viselik legszívesebben a magyar divattervezők

18 tehetséges hazai tervező mutatta meg a Nők Lapja Cafénak a kedvenc darabjait a saját téli ruhatárából.

Szegedi Kata az Év divattervezője lett a Women of the Year választáson, napjaink egyik legtehetségesebb és méltán elismert divattervezője

“Kedvenc téli darabom ez a sál, amit az Ecseri piacon vásároltam. Az Ecserit imádom, majdnem minden hétvégén ellátogatok erre a szinte mágikus helyre. A sál már évek óta megvan, nagyon kötődöm hozzá.”

 

Abodi Dóra nemzetközileg is nagyon elismert divattervező

“Az 581 designer pop up store-unk megnyitóján készült a fotó. Katolikus papi gallér inspirálta crop top és egy ceruzaszoknya volt rajtam, illetve az őszi-téli kollekcióból a lakk stiletto cipő. A vallási utalások gyakran megjelennek a kollekcióimban, szeretem a sötét tónusokat és a testkövető sziluetteket. A crop top magas derekú szoknyával izgalmas.”

 

Nagy Noémi, a Prieston by Noémi Nagy márka tervezője, számos hírességnek készített már alkalmi, illetve fellépőruhát

“Azért ez a saját tervezésű ruha a kedvencem, mert alapdarab. Kedvelem a praktikus eleganciát. Rejtett zsebei vannak, és bármilyen fazonú cipővel jól néz ki. Ősszel és télen nagyon szívesen viselem ezt a kis feketét.”

 

Benes Anita, a  Daalarna esküvői ruhamárka tervezője és tulajdonosa

“Nagyon kedvelem a kötött darabokat, ezért télen a kedvenc ruhadarabjaim: ez a finom meleg sál és sapka. Színben előnyben részesítem a semleges feketét, szürkét és a bézs árnyalatokat, ezeket jól tudom kombinálni esetenként színes kabáttal is. Mivel a kényelem és a meleg fontos szempont nálam az öltözködésnél, puha anyagokból készült viselet jellemzi a téli ruhatáramat: kötött pulóver, vastag tollkabát, bélelt plüsskesztyű.”

 

Tomcsányi Dóri, sikeres divattervező, 2010-ben alapította saját márkáját

“A kedvenc darabom a jelenlegi, őszi-téli saját kollekciómból való. A neonnal kombinált skótkockás minta nagyon vidámmá teszi még a legmelegebb télikabátot is – végre egy kabát, ami nem fekete, és alapvetően igazán elegáns is amellett, hogy a bomberszabás és a cipzárak miatt sportos jellegű. Természetesen meleg is, hiszen vastag szövetről van szó.”

 

Maráczy Manuéla, a Manuela gyermekmárka tervezője és tulajdonosa

“Az én kedvenc téli ruhámat egy finn barátnőm tervezte, rajta halványszürke printtel. A nyaklánc egy svéd-indiai boltból való, évek óta nem tudom levenni magamról, konkrétan négy éve. A kardigánt használtan vettem, nagyon kényelmes darab. Szeretek ruhát húzni leggingsszel, szerintem télen is nagyon kényelmes viselet.”

 

Stuber Nikolett ékszertervező, kézzel készített ékszerei Moonfallia márkanéven ismertek

“A rajtam lévő nyaklánc, valamint kabát a kedvenc téli ruhadarabjaim közé tartozik. A nyaklánc saját tervezésű ékszer, fekete csillámos szürke színkombinációja miatt illik szinte minden téli ruhához, valamint szilveszterre is tökéletes választás, mivel van benne egy kis csillámos rész is. A kabátnak imádom a halvány mentaszínét, valamint a fazonját, mert divatos és nőies darab.”

 

Vecsei Zsófi kalaptervező, a Gombold újra döntőse

“A kedvenc kabátom egy nagyszerű darab a hétköznapokra, melyet az anyaga és a szabása is különlegessé tesz. Legszívesebben skinny jeansszel és kalappal viselem.”

 

Nyeste Laura harmadéves divattervező a Krea Kortárs Művészeti Iskolában

“A legfontosabb, hogy amit viselek, az kényelmes legyen, és az adott funkcióra megfeleljen, például a hidegebb időkben teljesen védve legyek. Nem mondanám, hogy sportos stílust képviselnék, de a kényelem abszolút az első helyen van nálam. Így gyakran egy lazább, kényelmes cipőhöz, csizmához egy passzos nadrágot veszek fel. Ez azért is jó, mert kedvelem az oversize formákat, de így nem veszek el teljesen a formátlanságban.

 

Szilas Rita divattervező, egyedi táskákat és ruhadarabokat tervez

“Jelenleg ez az összeállítás a kedvencem. A pulóvert a Benettonban választottam, a szoknya és táska saját tervezés. A madaras nyakláncot Csermák Dóra tervezte ehhez a kalitkás szoknyához. A Timberland bakancsomért pedig egyenesen rajongok.”

 

Papp Laura táska-, cipő-, kiegészítő-tervező és fiatal tehetség, a MOME-n végzett

“Kedvenc téli darabom ez a félig gyapjú H&M-kabát. Nagyon szeretem az egyszerű szabását, az anyag faktúráját, amelybe az aszimmetrikus, fémcipzáras záródás visz játékot. Kényelmes és meleg viselet. Másik kedvencem a marhabőrből készült, saját tervezésű táskám. Könnyen kezelhető-nyitható-zárható. Szabadon hagyja a kezemet, ezért zsebre rakhatom hidegebb időben. Gyakran biciklizek, szóval igen praktikus ez a kiegészítő számomra.”

 

Vadas Szandra, a Sandravadas–Luxury Bridals esküvőiruha-kollekciója 2013-ban debütált

Papi gallér és skótkocka – ezt viselik legszívesebben a magyar divattervezők

“Rajongok a luxusmárkákért, és imádom az egyedi darabokat. Kedvenc kiegészítőm a kalap. Szeretem még az extrém cipőket is, aktuális kedvencem éppen ez a Saint Laurent szegecses bakancs. És hogy miért szeretem ezt a Celine táskámat? Mert kisgyermekes anyaként is mindennek találok benne helyet! Télen kedvelem a bőr darabokat is, legyen az nadrág, kabát vagy bármi!

A WonderLAB tervezői

Sarkadi Fanni, az Ooh my deer márka megálmodója és ruhatervezője

“Kedvelem az időtálló eleganciát, a klasszikus és nőies darabokat, amelyekben mégis van egy kis játékosság, variálhatóság. A kollekcióimba is előszeretettel építem be ezeket az elemeket, továbbá rajongok a finom tapintású anyagokért. Az általam viselt kabát textúrája is kellemes, puha érzetet kölcsönöz, illetve a variálhatóság jegyében ennek a gallérja is többféleképpen alakítható, valamint tartozik hozzá öv, amit kedvünk szerint hordhatunk.”

 

Török Réka, a ReKKo design tervezője

“Ha tél, akkor számomra a kiegészítők a legfontosabbak, ugyanis utálok vastagon öltözni, kényelmetlen, és úgy érzem, mintha be lennék zárva. Hogy ne fázzak, inkább sapkát és sálat hordok. Jelenleg a kedvenc darabom egy BLKN sapka, amit nemrég szereztem be, nagyon jól passzol az ékszereimhez, ami fontos szempont számomra. A BLKN egy streetwear márka Erdélyből, most jelent meg az első kollekciójuk. A tervezőket főleg a különböző balkáni országok inspirálják, ezért nagy kedvencem lett ez a márka, minden darabjuk egyedi, kényelmes és könnyen hordható.

 

Büki Szabina tervező, ruháit By ASY néven ismerhetjük

“Kedvenc ruhadarabom idén a hosszú fekete pufi mellényem, amit pulcsira, de akár egy kabátra is rávehetünk. Öltözhetünk hozzá sportosan és csinosabban is, például farmer, blézer, magas sarkú kombinációval. Kellőképpen variálható, és elég rétegezhető, így akkor sem fogok fázni, ha kicsit hűvösebb van.”

 

Kovács Ágnes, az AGNESKOVACS leather design megálmodója, a tavalyi Gombold újra kiegészítők kategória győztese

“Általában fekete és szürke ruhákat viselek. Fontosnak tartom az arányokat, télen a felsőtest kap nagy hangsúlyt, hiszen elengedhetetlen a hatalmas sál vagy kámzsa. Szeretem az egyszerű, kényelmes darabokat, amikben akadály nélkül lehet biciklizni. Mindig van rajtam minimum egy saját tervezésű kiegészítő, most a késő őszi hangulathoz illő gyapjúfilc hátizsák. A sapka The Four-tervezés, a sál Marks & Spencer, a kabátot a Mangóban szereztem be, kámzsás pulcsim az IMOGEN clothes-tól van, a hátizsák saját tervezés, AGNESKOVACS leather design, a harisnya Calzedonia, és a cipő Geox.”

 

Cakó Kinga divattervező kollekciója Cako néven vált ismertté

“Télen elsődleges szempont számomra a réteges öltözködés. Ezzel a saját tervezésű poncsóval ezt meg tudom valósítani, ezért ez az egyik kedvenc darabom ebben a szezonban. Szeretem a lágyan omló, lezser fazonokat.”

 

Daubner Anna 2010-ben végzett divattervező szakon, a tehetséges fiatal lányra már akkor felfigyelt rá a szakma

“Az egyik kedvenc téli darabom ez a puhán bélelt bomberdzseki a saját kollekciómból, valamint bármilyen színes, kötött sapka. Szeretem, ha hidegben nem sötét árnyalatú az összes ruhám, ráadásul könnyen variálható bármely más darabbal.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top