Öltözködjünk

Turitrend: kismamadivat a legolcsóbban

A kismamaruhák választéka sokat javult az elmúlt években, de gyakran még mindig nagyon drágák. Körülnéztünk hát, mit találunk a használtruha-boltokban, és jelentjük: szuper a kínálat!

Alkalmi

Az egyik legnehezebb műfaj, ez az a szint, ahová már nem elég egy legging és egy tunika, fel kell öltözni. De ilyen ruhára nem sokszor van szükség a 9 hónap alatt, úgyhogy vérzik az ember szíve, hogy sokat adjon érte, jó lenne eggyel megúszni. Nagy segítség, ha olcsón több ilyen típusú ruhát is be tudunk szerezni. Ráadásul a használtruha-boltokban simán előfordulhat, hogy a nagy áruházakban kapható műszálas holmik helyett tiszta selymet találunk.

 Barna-zöld mintás M&S ruha, Phase Eight fekete kabátka, barna M&S selyem pizsamanadrág, fekete Wallis selyemtunika, M&S állatmintás kabátka, flitteres Warehouse ruha, Patricia Pepe kabátka - Háda
Barna-zöld mintás M&S ruha, Phase Eight fekete kabátka, barna M&S selyem pizsamanadrág, fekete Wallis selyemtunika, M&S állatmintás kabátka, flitteres Warehouse ruha, Patricia Pepe kabátka – Háda

A hagyományos kismamaruhák helyett nyugodtan választhatunk néhány mérettel nagyobb, gumis derekú nadrágot vagy szoknyát, esetleg A-vonalú felsőket, félidőig szinte biztosan remekül szolgálnak majd. A vége felé persze már leginkább csak az egészen bő szabású ruhák jók, illetve persze a rugalmas-tapadós anyagokból készült öltözékek jelenthetnek még segítséget.

Dolgozós

A munkába járós holmikat majdnem minden nap kell hordanunk, ebből kell a legtöbb. Akinek a munkája kosztümöt követel meg, annak a legkeményebb és a legdrágább feladat a pocakját öltöztetni, és sajnos nekik a használt ruha sem jelent megoldást. De az egyszerűbb ruha, szoknya-top vonalon viszont igazán szépeket lehet találni. Az első hónapokban jó megoldást jelenthetnek az átkötős ruhák, amelyek jól követik a növekvő hasat – legalábbis egy darabig.

Kék-zöld Marc Cain szoknya, sötétkék Whistles selyemtop, átkötős Great Plains ruha, fekete Mamas&Papas ceruzaszoknyát, FCUK top - Háda
Kék-zöld Marc Cain szoknya, sötétkék Whistles selyemtop, átkötős Great Plains ruha, fekete Mamas&Papas ceruzaszoknya, FCUK top – Háda

A rugalmas anyagból készült, gumis derekú szoknyák viszont akár az utolsó pillanatig tökéletesek, csak megfelelő mennyiségű, akár simulós, akár laza, lengedezős felső kell hozzájuk. Ebben az esetben sem kell feltétlenül ragaszkodni a kismamaruhákhoz.

Csíkos

Fontos feladatunknak éreztük, hogy bebizonyítsuk, a keresztben csíkos sem tilos terhesség alatt. Nem állítjuk, hogy egyszerű volt, mert végül fel kellett használni a stylist saját pólóját is, hogy mindenki elégedett legyen, de szerencsére ez nem jelentett gondot. Ismét mindhárom modell gumis derekú ceruzaszoknyát visel a csíkos topokkal, és csak az egyik készült kifejezetten kismamáknak, a többi bárki számára kényelmes megoldást jelentő ruhadarab. Szülés után is remek viselet mind. Lazább munkahelyre dolgozni is simán felvehető bármelyik összeállítás.

Zöld H&M szoknya, Zara pulóver, In Wear szoknya, M&S póló, Mamas&Papas szoknya - Háda, Chirokee póló – Angex
Zöld H&M szoknya, Zara pulóver, In Wear szoknya, M&S póló, Mamas&Papas szoknya – Háda, Chirokee póló – Angex

Nyaralós

A nyári holmik a legkönnyebbek talán, főleg az elutazós, mivel olyankor tényleg el lehet végre lazulni. A csíkos ruhát mindenki akarta, de szőke modellünk, Éva rögtön az elején lestoppolta. Jó megoldást jelenthet a legtöbb maxiruha, különösen, ha rugalmas anyagból készültek, mint ez a gyönyörű kék darab, amit Petra viselt. Anikó, vörös hajú kismamánk a korábban már látott kék selyemtophoz egy gumis derekú és nagyon kényelmes, rugalmas anyagból készült nadrágot választott.

Csíkos Atmosphere ruha, kék Whistles top – Háda, River Island mintás nadrág, kék maxiruha - Angex
Csíkos Atmosphere ruha, kék Whistles top – Háda, River Island mintás nadrág, kék maxiruha – Angex

Kabát

A kabát szintén nem egyszerű feladat, ez télen külön gondot jelent a legtöbb kismama számára. Nyáron ugyan jóval ritkábban van rá szükség, de azért mutatunk két megoldást. Őszinték leszünk, egyik sem érne össze az utolsó hónapos pocakokon, de nyitva mutatósak és szülés után is jó szolgálatot tehetnek. A lentrench különösen mutatós darab, de a húzott fekete is bájos. Szerencsére kilós áron vásárolva a kabátok is jóval olcsóbbak, úgyhogy megengedhetünk magunknak akár minden trimeszterre egy külön felöltőt.

Episode len kabát, Atmosphere fekete kabát - Háda
Episode lenkabát, Atmosphere fekete kabát – Háda

Buli

Szerencsére modelljeink osztották a bőrnadrágok és a bőrdzsekik iránti rajongásunkat, és a miniszoknya ellen sem volt kifogásuk. Nem állítjuk, hogy ezek voltak a fotózás legkényelmesebb holmijai, de az biztos, hogy szuper jól néznek ki mindhárman, ugye?

Phase Eight műbőr nadrág, Monsoon selyem top, Patrizia Pepe kabátka, Monsoon selyemruha, Mamas&Papas legging, H&M csíkos szoknya, French Connection top, Zara bőrdzseki – Háda
Phase Eight műbőr nadrág, Monsoon selyemtop, Patrizia Pepe kabátka, Monsoon selyemruha, Mamas&Papas legging, H&M csíkos szoknya, French Connection top, Zara bőrdzseki – Háda

Még több stílustanács a szerző blogján. A képeket ismét köszönjük Skoda Mercinek! A helyszínért pedig külön hála a Müszinek!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top