Öltözködjünk

5+1 tipp az esküvői hajrához

Itt az esküvőszezon! Bloggerünk nosztalgikus hangulatba került, hiszen egy éve volt az esküvője, s úgy döntött, megoszt velünk néhány jó tanácsot.

1. Kiegészítők

A kiegészítőket időben szerezd be. Nemcsak a ruhára lesz szükséged, hanem cipőre, harisnyára, fehérneműre, ékszerre, de akár kis táskára is. Én többségében mindent időben beszereztem, cipőt azonban későn kezdtem el vadászni. 

 Pórul is jártam. Csupán másfél hónappal az esemény előtt indultam el keresgélni. Találtam is egy esküvőicipő-boltot, jó is volt az egyik  topánka – nem túl magas, kényelmes, strapabíró. Ám az volt az első hely, ahol ez ügyben jártam. Megfontolt nő módjára úgy gondoltam, körbenézek még máshol is, hátha van olcsóbb. Hiszen csak egyetlen napot lesz rajtam a cipő, nem akarok vagyonokat költeni rá. Nos, nem találtam máshol jobbat.

 Egy hét múlva visszamentem az említett boltba, de sajnos már nem volt a méretemben az a bizonyos cipő. Az eladó azt mondta, meg tudjuk rendelni. Kiderült azonban, hogy bár Magyarországon gyártják a topánkát, de kézzel készítik, így 4 hét lett volna a szállítás: pont az esküvő hetére érkezett volna meg. Én viszont tartottam a késéstől, így – magamat szidva – lemondtam a rendelésről. Szerencsémre egy másik boltban megtaláltam ugyanannak a gyártónak ugyanazon fazonú lábbelijét. Csakhogy míg az elsőre kinézett cipő bőr volt, ez szatén (és kétezerrel drágább). Nem volt mit tenni, megvettem. Soha többet szatént! Az esküvő napján a cipő már a kreatív fotózáson bepiszkolódott, az eleje tiszta zöld volt a fűtől. Ezt az anyagot a bőrrel ellentétben pedig nem tudod letisztítani vizes kendővel, mert attól csak még maszatosabb lesz. Egyetlen mázlim volt, hogy a hosszú szoknya alatt nem látszott. Botrányos egy anyag, nem esküvőre tervezték az biztos. Jó tanács: csak akkor vegyél szaténcipőt, ha benti használatra szánod. 

2. Smink- és hajpróba

 Ha megvan a ruhád, kezdd el megtervezni a frizurádat és a sminkedet is. Mostanában már divatba jött itthon is a kibontott haj. Nem kell feltétlen a kontyhoz ragaszkodnod, ha nem érzed azt a magadénak. Én sem éreztem a személyiségemhez illőnek, így egy féloldalasan fésült frizurára esett a választásom. A fodrászommal egy hónappal előtte lepróbáltuk – ami hasznosnak is bizonyult, ugyanis a próbán kiderült, hogy az én hajamhoz minimum két tonna lakk kell, különben szétesik. A nagy napon így atombiztosan állt (a másnapi reggeli hajmosást már nem részletezném).

5+1 tipp az esküvői hajrához

A sminket hasonlóképpen a ruha és az esküvő stílusához érdemes választani. Megfigyeléseim szerint a visszafogottabb, rózsaszínes-bézses árnyalatok, valamint a füstös szemek vannak most divatban. Ha a mindennapokban nem sminkelsz erősen, mindenképpen lágy vonalat kövess az esküvőn is, máskülönben nem fogod magad felismerni a képeken – a násznépről már nem is beszélve. Ha jó sminkest választasz, ő egy rövid beszélgetés után tudni is fogja, milyen stílusú smink áll jól neked.

Jómagam, miután találtam sminkest, egy hónappal a nagy nap előtt el is mentem hozzá próbára. Két színárnyalatot próbáltunk ki a szemhéjamra: a helyszínen a világosabb rózsaszín tetszett, viszont amikor újranéztem a fotókat, amit ott készítettünk, rájöttem, a sötétebb lesz a befutó. 

A sminkelést egyébként sok ara maga oldja meg, vagy barátnő, tesó segítségét kéri. Én sajnos nem vagyok túl ügyes ilyen téren, semmiképpen sem tudtam volna magamnak összedobni egy 20 órán át tartó sminket. Maradt hát a szakember. Aki viszont olyan zseniálisan megcsinálta, hogy a fotózástól kezdve a szertartáson keresztül a lagzin át hajnalig kitartott, csak néha kellett  újra rúzsozni.

A többi tippet a Végtelenül nő blogon találod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top