nlc.hu
Öltözködjünk
Ezért tetováltatnak magukra egyre többen pontosvesszőt

Ezért tetováltatnak magukra egyre többen pontosvesszőt

Neked is feltűnt, hogy mostanában egyre több ember csuklóján, nyakán, bokáján vagy más testrészén virít pontosvessző? Megvan az oka.

A helyesírási szabályzat szerint pontosvesszővel határoljuk el egymástól többszörösen összetett mondatokban a szorosabban összetartozó tagmondatok csoportjait. Kéttagú összetett mondatban is állhat pontosvessző, ha a tagmondatok kapcsolata laza

A pontosvessző mint tetoválás azt  jelenti, hogy a történet nem ért még véget. A reményt és szeretetet fejezi ki azok számára, akik valamilyen mentális betegségben, például depresszióban szenvednek, önmagukat bántalmazzák, vagy az öngyilkosság gondolatával küzdenek, de vonatkozik azokra is, akiknek összetört a szívük, vagy elveszítettek valakit, akit szeretnek.

Ezért tetováltatnak magukra egyre többen pontosvesszőt

Vagyis a pontosvessző-tetoválás nem valamiféle múlékony hipszter divathóbort, aminek sokan tartják. Legalábbis azok számára biztosan nem, akik tisztában vannak a mondanivalójával.

Forrás: metro.co.uk

Nézegess még tetoválásokat az NLCafén!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top