Öltözködjünk

Fesztiváltrend, 2015: a rockos és a hippi fej fej mellett

Ha buli és fesztiválok, akkor a laza, kényelmes, de stílusos viselet a biztos választás! Sodorjanak minket akár a Balaton-partra, akár valamelyik vidéki nagyvárosba a pörgős nyári kalandok, a napszemüveg, a naptej és a bohém kiegészítők elengedhetetlen kellékei a hátizsákoknak.

Nyáron minden a fesztiválokról szól! Barátok, buli, zene, koncertek, sátrazás: pár nap önfeledt szórakozás. A lazítás alkalmával is fontos a megjelenés, a trendi kiegészítők és a napvédelem, derül ki az Arena Fashion Index nyári kiadásában feltett kérdésekre adott válaszokból, melyet közel 800 divatrajongó töltött ki a bevásárlóközpont Facebook-oldalán 2015. június 19–26. között.

N°1 nyári terv: fesztiválok

A koncertek és a sátrazás baráti társasággal: ezek szerepelnek a legtöbb fiatal listáján idén nyáron! Az Arena Fashion Indexet kitöltők több mint fele (67%) biztosra veszi, hogy kilátogat valamelyik szabadtéri bulira, melynek kiválasztásánál az elsődleges szempont a fellépők összetétele (94%), és csak ezután befolyásolhatja a döntést a helyszín (43%), vagy a belépő ára (42%). Ha fesztivál, legtöbben az elektronikus zenéért rajonganak (62%), de még mindig trendi és jó program részt venni egy igazi rockbulin (47%) vagy világzenei koncerten is (42%).

Kate Moss rockos és Alessandra Ambrosio hippiszettje a nyerő!

Nincs tombolás laza póló és farmer, illetve hippistílus nélkül! De vajon melyik sztár fesztiválszettjét választanánk? A rockos még mindig tuti választás, ha fesztiváldivatról van szó, derül ki a felmérésből. A válaszadók többsége szerint pedig ezt a méltán népszerű stílust Kate Mosstól lehet leginkább ellesni (27%). A rojtos felsőrész, farmersort és csizma kombinációja, melyet a brazil topmodell, Alessandra Ambrosio is szívesen visel, sok fesztiválozó álomszettje (24%). Érdekesség, hogy a nagy kedvenc Rihanna kirívó fesztiváli outfitje csupán a harmadik helyen végzett (21%), ám ezzel is megelőzte a romantikus Diane Krugert (17%) és a bájos Emma Watsont (10%).

Bulizás mellett fényvédelem, új darabok és trendi kiegészítők

Új év, új fesztivál és új ruhadarabok! A kérdőívet kitöltők többsége (68%) tervezi, hogy frissíti gardróbját pár divatos darabbal még az utazás, sátorverés előtt. Ha kiegészítőkről van szó, a napszemüveg a biztos befutó (83%), de sokan esküsznek a feltűnő, színes ékszerekre (33%) vagy a szalmakalapra (21%). Frizurák terén hódítanak a különleges fonatok (22%) és bohém fejpánt (25%), de vannak, akik nem riadnak vissza a színes tincsektől (13%) sem! Ha cipőről van szó, a jelszó a kényelem! Legtöbben vászoncipőt (36%) választanak a tomboláshoz, de a komfortos lapos talpú saru (29%), vagy a sportcipő (28%) is kedvelt lábbeli a fesztiválokon. A naptej, a szempillaspirál és ajakápoló minden táskában meglelhető kiegészítők a buliban töltött pár napban is!

Fesztiváltrend: a rockos és a hippi fej-fej mellett

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top