Öltözködjünk

Őszi cipődivat, 2015: a szezon 8 legdivatosabb lábbelifazonja

Makkos cipők, slip-onok, mély kivágások és rojtok minden mennyiségben. Mutatjuk az idei őszi cipődivat kulcsdarabjait.

Makkos cipők

Az őszi cipődivat rettenetes visszatérője a makkos cipő, méghozzá többféle fazonban. A klasszikus, mokaszin típusú modellektől a dizájnosabb, hegyes orrú változatokig sokféle kapható. Ami azt illeti, túl sokféle is. Persze hordani nyilván nem kötelező, de ettől még tény, hogy divat.

Megnézem
Összes kép (1)

Fűzős balerinák

Nem ez a szezon lesz az, amikor a balerinacipők kimennek a divatból, ez is biztos. A hagyományos változat maradt, ám aki igazán trendi akar lenni, az idén ősszel beszerez egy fűzővel ellátott változatot is.

Megnézem
Összes kép (1)

Kivágott tűsarkú cipők

A tűsarkú cipő örök divat, ám szezonról szezonra kiemelkedik egy-két olyan vonalvezetés, ami aktuálisabb. A 2015-ös őszi cipődivatban ezek a mélyen, talpig vagy szokatlan módon kivágott tűsarkú lábbelik. Sikkesek, az tény, de a viselésüket inkább csak “haladóknak” ajánljuk. 

Megnézem
Összes kép (1)

Minden, ami rojtos

A rojtok divatja elkísér minket az őszi-téli hónapokba, nem csak a ruhákon és a kiegészítőkön, de a cipőkön is. A cipőtalpat kivéve a lábbeli bármely pontján felbukkanhat idén néhány vagy akár nagyobb mennyiségű rojt.

Megnézem
Összes kép (1)

Sportcipők

A sportcipők utcai viseletként ezen az őszön vastag talppal és/vagy állatbőrt imitáló mintával a legeslegmenőbbek. És továbbra is ér szoknyával hordani őket.

Megnézem
Összes kép (1)

Slip-on

A tavaszi-nyári szezon nagy kedvence volt a slip-on, mely az őszi cipődivatban is jelen van. A megszokott fazon mellett magasabb szárral és vastagabb, melegebb anyagból készült modelleket is lehet már kapni.

Megnézem
Összes kép (1)

Chelsea csizmák

Az ősz és persze a tél messzemenőkig legtrendibb csizmafazonja az úgynevezett Chelsea csizma lesz. Az eredeti dizájnt még Viktória királynő cipésze alkotta meg, a viktoriánus korban a nők és a férfiak is hordták. Az 1960-as években lett aztán megint hatalmas divat. Az elmúlt néhány évben már fel-felbukkant ismét, de ebben a szezonban leveri gyakorlatilag az összes többi csizmafazont.

Megnézem
Összes kép (1)

Magas sarkú bokacsizmák

A magas sarkú bokacsizmák közül azok lesznek a legtrendibbek, melyeknek zömök, vastag sarkuk van. A felsőrészek már sokkal változatosabbak: az előző bekezdésben említett Chelsea csizma magassarkú változataitól kezdve a minimalistán át a pántos vagy cipzáras darabokig.

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top