Öltözködjünk

Szülés után vissza a munkába? A megoldás: kapszulagardrób!

Több hónapos vagy éves kihagyás után soha nem könnyű megint munkába állni. A szakmai kihívások mellett bizony problémát okozhat az öltözködés is, főleg mivel a kisgyerekes szülők általában nem dúskálnak a pénzben. Pedig lehetséges egy teljes új kapszulagardrób nagyjából 100 ezer forintból. Megmutatjuk!

A kapszulagardrób legfontosabb jellemzője, hogy minden benne lévő darab viselhető a másikkal gondolkodás nélkül, így megkönnyíti és olcsóbbá teszi az öltözködést. Ehhez jól megtervezett alapokra van szükség elsősorban, természetesen most is a téli szezonban gondolkodtunk.

Biztos alapok

Kabát – Abból indultunk ki, hogy elképzelt munkába visszatérőnknek nem lesz pénze több kabátra, ezért egy olyat akartunk, ami irodába és hétvégén is jól használható, meleg, lehetőleg mosható, és nem túl drága. Bár a parka elég sportos megoldás, de ha egyszerű a szabása és a dizájnja, mégis jól működhet. (F&F, 15 900 forint)

Blézer – Előző kapszulagardróbos cikkünkben egy lazább, modernebb ruhatárat építettünk, most inkább konzervatívan terveztünk. Ez a franciásabb szabású, sötétkék blézer megfelelő viselet nadrággal, szoknyával és farmerrel is és nem túl komor. (H&M, 8990 forint)

Szülés után vissza a munkába? A megoldás: kapszulagardrób!

Nadrág – Továbbra is maradtunk a sötétkéknél és a letisztult szabásnál, no meg az olcsó áraknál. (H&M, 5990 forint)

Ceruzaszoknya – A háromrészes kosztüm utolsó darabja ez a ceruzaszoknya. Semmi különös, csinos, alapvető darab, nem túl drágán. (H&M, 5990 forint)

Átkötős szoknya – Azért akartunk egy kis csavarást is, ezért beválasztottunk egy élénkebb színű, kevésbé szigorú szoknyát is, ami azonban tökéletesen működik az összes toppal és a blézerrel is. Csak nem járhatunk egyfolytában sötét színekben! (H&M, 6990 forint)

Farmer – Farmer nélkül manapság nem nagyon lehet élni, a legtöbb munkahelyen szerencsére nem csak pénteken viselhető. Megint csak sötétkéket választottunk, a világos, színes topokkal szépen lehet majd frissíteni. Sajnos az ára alapján nem gondoljuk hosszú életűnek, de egy szezonra megfelel. (H&M, 2990 forint)

Csíkok és színek

Szürke top – Csodás szín a szürke, mivel nem túl sötét, de mégis mindenhez megy, és valahogy szépen kiegyenlít. Ez az egyszerű top mindkét nadrággal és szoknyával, a blézerrel és a kardigánokkal is remek. (H&M, 2990 forint)

Csíkos top – Csíkos felső nélkül nem tudjuk elképzelni a legegyszerűbb ruhatárat sem, kötelező darab. (H&M, 2990 forint/db)

Szülés után vissza a munkába? A megoldás: kapszulagardrób!

Kardigánok – Az ilyen testkövető fazonú pamutkardigánokban az a remek, hogy akár magukban is viselhetőek, egy másik top felett is hordhatóak, és a zakó alá is felvehetjük őket. Sötétebb szürkében és zöldben is érdemes beválogatni. (H&M, 2990 forint)

Fehér ing – Alapdarab, fontos a jó szabás és a minőség, hogy bírja a mosást. (H&M, 3990 forint)

Sál – Egy vékonyabb, színes mintás kendő szintén lényeges elem, nagyon fel tudja dobni a sötétkék kosztümöt. (H&M, 2990 forint)

Kiegészítők

CsizmaKapszulagardróbnál nem nagyon lehet a cipőkön variálni, itt maradtunk a feketénél, mert az mindenhez jó. (F&F, 10 900 forint)

Lapos sarkú cipő – Persze azért mindenképpen kell még egy cipő, egy pár csizmával végigcsinálni egy szezont szinte lehetetlen. Ez a dögös lapos sarkú viszont tavasszal és ősszel is jól hordható. (H&M, 9990 forint)

Táska – Takarékossági okoknál fogva választottunk táskából is feketét, egy praktikus válltáskát közepes méretben. Reggel ovis-bölcsis menetnél sincs útban, de a pántját rövidre állítva akár este is felvehető. (F&F, 4790 forint)

Szülés után vissza a munkába? A megoldás: kapszulagardrób!

Sapka – Meleg sapka nélkül botorság lenne nekiindulni a télnek. (H&M, 2990 forint)

Kesztyű – Bár az ötujjas elegánsabb, az egyujjas melegebb, valamint könnyebb le- és felvenni. (H&M, 2990 forint)

Kötött sál – Már volt egy kendő, de az őszi–téli kapszulagardróbban ott a helye egy melegebb sálnak is, ami tényleg védi a nyakat a hideg szelektől. (H&M, 1490 forint)

Összesen: 99 500 forint

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top