Öltözködjünk

Óriásmellű próbababákkal sokkolnak a divatboltok

A nők pedig a próbababák testét akarják másolni. Még ha irreális is.

 

A szépségideálhoz alkalmazkodnak a próbababákEgészségtelenül vékony, viszont természetellenesen hatalmas keblű próbababák ácsorognak a kirakatokban Venezuela-szerte. Az irreális testalkatú bábuk a helyi szépségideált testesítik meg. Pontosan úgy néznek ki, ahogy azok a gyakran alacsony jövedelmű nők is szeretnének, akik akár a legalapvetőbb napi szükségleteik fedezéséről is képesek lemondani azért, hogy a pénzüket plasztikai beavatkozásokra tehessék félre.

A próbababagyárak újratervezték a bábuk alakját az érvényes szépségideálnak megfelelően, az üzletek pedig, melyek az új típusú próbababákat kezdték használni, forgalomnövekedést tapasztaltak. “Sok vásárló, aki bejön a boltba, azt mondja: úgy akarok kinézni, mint ez a próbababa” – mesélte az egyik butik tulajdonosa, Yaritza Molina. Ő erre gyakran azt feleli a vevőknek: “oké, akkor plasztikáztass”.

A plasztikai műtétek és a megváltoztatott test teljesen elfogadott kulturális norma lett Venezuelában, és gyakori beszédtéma a fiatalok körében. Az országban egy mellnagyobbító műtét nagyjából 1,4 millió forintnak megfelelő összegbe kerül.

“A belső szépség nem létezik. Csupán az előnytelen külsejű nők találták ki, hogy igazolják magukat” – jelentette ki meglehetősen sommásan Osmel Sousa, a Miss Universe venezuelai versenyigazgatója.

Nos, mi pedig a magunk részéről azt üzenjük a versenyigazgató úrnak, hogy amit ő mondott,  csupán olyasvalaki találhat ki, aki mások külsejének szépségéből él. Következésképp épp ennyire is lehet komolyan venni…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top