Öltözködjünk

Télen sem kötelező sötét színeket hordani!

Télen nem illik pasztellben járni – mondták anyáink és nagyanyáink. Szerencsére nekünk már bármit szabad, nyugodtan viselhetünk egészen világos színeket a leghidegebb időben is. Össze is állítottunk egy kapszula ruhatárat csak pasztell árnyalatokból, hátha megjön hozzá mindenki kedve.

Puha melegségek

Bár a hideg évszakokban az évszázados berögződés alapján a sötét színeket részesítjük általában előnyben, abban a pillanatban, hogy egy nyáron használt árnyalat valódi gyapjúból készül, egészen télies hatást kelt. Legalábbis nekünk ez jut eszünkbe a képünkön látható gyönyörű, sálgalléros teveszínű kabátról, a halványszürke és homokszínű szoknyákról és nadrágokról.

Télen sem kötelező sötét színeket hordani!
Kabát, homokszínű nadrág és szoknya, halványszürke szoknya – Marc Cain, szürke nadrág – Zara

A rózsaszín zakó kicsit kilóg a képből, mivel kevésbé természetes árnyalat, de remekül ellenpontoz. Bár korábbi kapszula cikkeinkben főleg a ceruzaszoknyák dicséretét zengtük, ezekhez a színekhez jobban illenek a kevésbé szigorú vonalak, ezért inkább A vonalú, lefelé bővülő darabokat választottunk.

Mintát is szabad

A ruhákat sem hagytuk ki a válogatásból, a halványkék a tél jeges hidegét idézi meg, az egészen világos szürke pedig remekül variálható az összeállításunkban szereplő ingekkel, kardigánokkal és az első képen szereplő rózsaszín zakóval is. Blúzokból kicsit izgalmasabb, mintás darabokat választottunk, a világos színvilágon belül maradva természetesen.

Télen sem kötelező sötét színeket hordani!
Halványkék ruha – Gant, halványszürke ruha és kardigán – Marc Cain, mintás blúzok és homokszínű kardigán – Zara

A pillangós ing kedvesen idézi meg a nyarat, míg a mértani mintás változat tökéletesen hozza az idei év egyik legerősebb trendjét. Mivel a szoknyák és a nadrágok is bővebb szabásúak (és rendkívül kényelmesek), a kardigánokat rövidre fogtuk, hogy optikailag kedvezőbb sziluettet hozzanak létre.

Kiegészítők

Bár a világos színű cipők, táskák és övek nagy kedvenceink, azért mi magunk is meglepődtünk kicsit, amikor együtt láttuk a montázsban ezeket a gyönyörűségeket. Van valami egészen érzéki hatása ezeknek a világos színeknek, amitől azonnal szeretnénk megsimogatni mindet. Nem is tudtunk ellenállni és két táskát is beválogattunk, pedig kapszula ruhatárban igazság szerint csak egynek van hely – de hogy hagyhattuk volna ki azt a csodálatos átvetős darabot?!

Télen sem kötelező sötét színeket hordani!
Kalap, bokacsizma, lovaglócsizma, öv, kis- és nagyobb táska – Massimo Dutti

Szinte halljuk, ahogy a képet látva olvasóink felszisszennek, hogy télen lehetetlen ilyen sérülékeny darabokban járni nap mint nap. Sajnos, aki ezt gondolja, annak tökéletesen igaza van, egy ilyen világos ruhatár tagadhatatlanul rengeteg mosást, tisztítást hoz magával. Bizony mi is tisztában vagyunk vele, hogy egy ennyire halvány árnyalatú, ráadásul hasított bőr bokacsizma csak garázstól garázsig marad ilyen szép, utcán szinte lehetetlen viselni. Nem azt mondjuk, hogy ez a ruhatár valóban megvalósítható, főleg nem ilyen kevés darabbal, az elméletisége nyilvánvaló. De talán sikerül vele néhány ötletet adnunk, hogyan derítsünk egy kicsit a megjelenésünkön.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top