Öltözködjünk

A tudósok nemet mondtak a melltartóra

Azoknak a nőknek, akik a vizsgálatok során nem használtak melltartót, a mellbimbóik 7 mm-rel magasabban helyezkedtek el, mint azoké a nőké, akik használtak.

Tudtad, hogy október 13-án ünneplik a melltartó nélküliség napját Amerikában? A napot egyébként a mellrákra való figyelemfelhívás miatt hozták létre, és arra ösztönzi a nőket, hogy ne hordjanak melltartót. Bár ha nagyobb méretű cicivel rendelkezünk, akkor nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás!

Le a melltartókkal?

Jean Dennis Rouillion, a Franche-Comte Egyetem kutatója 15 évig vizsgálta a nők melltartóviselésének előnyeit és hátrányait. A kutató 330, 18–35 év közötti nővel végzett kutatásokat. Ezek a nők már kisgyermekkoruktól fogva viselik a melltartót. A tanulmány során a professzor azt tapasztalta, hogy ezek a nők se nem fájlalták kevésbé a hátukat, se nem volt kevésbé megereszkedve a mellük, mintha nem használtak volna. Jean Dennis szerint a melltartó sem akadályozta meg a gravitáció okozta elváltozásokat. A professzor azt is megállapította, hogy azoknak a nőknek, akik a vizsgálatok során nem hordtak melltartót, a mellbimbóik 7 mm-rel magasabban helyezkedtek el, mint azoké a nőké, akik használtak.

A folytatásért kattints a Dundi angyal caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top