Öltözködjünk

Magyar tervezők és plus size forradalom – erről szólt a divat 2015-ben

Amikor főszerkesztőnk arra kért, hogy állítsak össze egy év végi válogatást a rovatomban idén megjelent kedvenc cikkeimből, tudtam, hogy nehéz dolgom lesz. A gyakorlatban még annál is nehezebb volt...

Íme, az öt kedvenc Trend-cikkem 2015-ből, a megjelenés sorrendjében:

Így öltöztetném a világsztárokat magyar tervezők kreációiba

Meg vagyok győződve arról, hogy több tehetséges magyar divattervező megérdemelné, hogy egy világsztár az ő egyik kreációjában jelenjen meg az év divat szempontjából is egyik legrangosabb eseményén, az Oscar-gálán. Éppen ezért a 2015-ös Oscar előtt eljátszottam a gondolattal, hogy milyen ruhákat adnék magyar tervezők kollekcióiból a legjobb színésznő és a legjobb női mellékszereplő jelöltjeire.

Az 5 kedvenc Trend cikkem 2015-ből

Öltözz úgy, mint mint Alma, Jutka, Julcsi vagy Etus!

Amikor eldöntöttük, hogy május 7-én, az első Szomszédok-epizód adásba kerülésének 28. évfordulóján Szomszédok-napot tartunk az NLCafén, egyértelmű volt számomra, hogy a Trend rovat sem maradhat ki belőle. Kiválóan szórakoztam, miközben a gazdagréti divatikonok, vagyis Alma, Jutka, Julcsi és Etus stílusában állítottam össze szetteket mai divatmárkák aktuális kínálatából.

Az 5 kedvenc Trend cikkem 2015-ből

Plus size: elhízás vagy sokszínűség?

Tavasszal csatlakozott a Trend rovat szerzőinek csapatához Szkiba Zsuzska pozitívtestkép-aktivista, a Beauty with Plus bloggere. Itt, az NLCafén sokszor és sokféleképpen szólunk arról, mennyire jó, hogy különbözőek vagyunk, hogy minden nő lehet szép, és mindenki megérdemli, hogy szeressék és szeretni tudja önmagát. Zsuzska plus size cikksorozata pedig pontosan erről szól. A szerző első nálunk megjelent cikkében a plus size oly sokszor félreértett jelentését tette helyre.

Az 5 kedvenc Trend cikkem 2015-ből

Ilyen egy átlagos nő teste retusálva és retusálatlanul

A plakátokon rengeteg gyönyörű embert látunk sokszor szinte felismerhetetlenné retusálva, ezért könnyen hihetjük, hogy ez a norma, amihez igazodnunk kell. Kipróbáltuk, hogy néz ki három magyar nő fehérneműben a maga természetes valóságában, és milyen pózolva, digitálisan feljavítva. Kádár Móni írása, Skoda Merci fotóival.

Az 5 kedvenc Trend cikkem 2015-ből

Ismerd meg az állatot, aminek a szőrét viseled!

A juhok és a gyapjú összefüggésével nagyjából mindenki tisztában van. A kasmír, vagy épp az alpaka esetében azonban már kevésbé egyértelmű, hogy mi benne a pláne, és hogyan is néz ki az az állat, melynek a szőréből készítik. Ebben a cikkben ezt mutattuk be nektek.

Az 5 kedvenc Trend cikkem 2015-ből

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top