Öltözködjünk

Hihetetlen tények a divatbemutatók világából

Azt eddig is tudtuk, hogy a Haute Couture divatbemutatók nem az átlagembernek szólnak, és nem mi vagyunk az egyedüliek a világon, akik valószínűleg soha életükben nem fognak egy ilyen kollekcióban tündökölni. De azok a tények, amikre most bukkantunk, minket is nagyon megleptek.

Igazán aktuális körüljárni a Haute Couture bemutatók világát, hiszen Párizsban a divatértők és szeretők éppen ezekben a napokban ismerkedhetnek meg a legújabb kollekciókkal. A Haute Couture szó szerinti fordításban azt jelenti, hogy magas szabászat és azokat a divatbemutatókon megjelenő ruhákat illeti, amiket exkluzív módon, egyedileg készítenek el az ügyfél számára. Fő jellemzője, hogy magas minőségű, drága anyagokból, sok munkaórát igénylő kézimunkával, igazán az ügyfélre szabva készítik el minden egyes részletét. És akkor jöjjenek a tények.

#1 Eszméletlen sok időt igényel egy-egy ruha elkészítése

Hihetetlen tények a divatbemutatók világából

Ez a Dior ruha például 200 munkaórát igényelt készítőitől. Persze a többi sem készül el hamarabb, sőt, biztosan van, amelyik tovább tart.

#2 Hihetetlenül kevés vásárlóért van ez az egész felhajtás…

Hihetetlen tények a divatbemutatók világából

 

A folytatásért kattints a Kisfekete caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top