Öltözködjünk

Válaszd a vöröset, ha szenvedélyre vágysz

Gondoltad volna? Ha vörös tányérból kínálsz ételt, több fogy majd.

Energikussá tett a sárga felsőd, vagy megnyugtatott a kék ruhád? Ha a válasz igen, te sem tagadhatod, hogy a színek hatnak rád. Ha pedig már haladó színérző vagy, jól tudod, hogy minden színnek megvan a varázsa. A színek világát körbejárva kalandra hívunk titeket. Harmadik utazásunk a vörös birodalmába vezet. A kalandozásban Puskás Éva asztrocoach vezet minket.

A színek csodás világa: a vörös

A vörös: a hajnali ég hasadása, az új nap, az új élet áramlása. Az erő és a cselekvés, mely segít, ha látszólag körbeölel a vész. A cselekvés, mely a teremtésbe emel, hogy alkothass teljes lélekkel. A szenvedély ereje, a tűz lehelete. Belőled mit hoz elő a vörös?

Hogyan alkalmazd, hogy a legjobban segíthessen téged? A vérkeringés, az örök áramlás, a mozgás, az erő, a dinamikus változás színe. Ha vöröset viselsz, ezekkel telíti meg a napod. Minden porcikádat átjárja a cselekvési vágy. Sportoláshoz tökéletes választás, nagyobb kedvvel veted bele magad a mozgás örömébe. Ez az erő egész harcossá is növekedhet, ami a környezetedre is hatással lehet. Ezért ha nyugodt kommunikációra vágysz, kevés vöröset viselj. Hiszen a színek nemcsak rád, hanem a környezetedre is inspirálóan hatnak. A kreativitást azonban támogathatja, így ha nem a teljes öltözéked pompázik ebben a színben, akkor az alkotásban jó segítő. Otthonodban olyan helyen használd ezt a színt, ahol azt szeretnéd, hogy történésekkel, dinamikával teljen meg a tér.

Ha a hálószobában alkalmazod, szenvedélyt ébreszt, akárcsak a vörös ruhadarabok. Mivel minden energiát aktivizál, így az étvágyat is elősegíti. Ezért ha cselekvéssel, szenvedéllyel nem vezeted le ezt az energiát, akkor számíthatsz rá, hogy éhesebb leszel. Amit vörös színnel ölelsz körbe, arra erőteljesebben vágyakozol. így ha vörös tányérból kínálsz ételt, több fogy majd. Belőled mit hoz elő a vörös?

Forrás: flickr.com/photos/mijia/ás:
Forrás: flickr.com/photos/mijia/

A színek üzenete

A színek jelentős szerepet játszanak életünkben. Hatnak ránk, megmozdítják hangulatainkat, érzéseinket, segítenek nekünk, hogy sikeresebben képviseljük magunkat. Mikor gyerekkorban megismerjük, tanuljuk a világot, akkor is útitársaink a színek. A felismerés gyerekkorban a jobb agyféltekében történik, de amint megtanuljuk a színek nevét, áttevődnek a bal agyféltekébe. A jobb agyfélteke felelős a színek érzékeléséért, a bal a színek olvasásáért. Ha kicsit tudatosabban figyelünk a színekre, azzal a két agyfélteke harmonikus működését is segítjük. Vagyis egyszerre hatnak az érzéseinkre, a hangulatainkra, tudat alatti működéseinkre, és egyszerre ébresztenek bennünk gondolatokat és segítik a világ megértését. Inspirálják a sikeres kommunikációt, nemcsak önmagunkkal, hanem másokkal is. Így ha nemcsak érzed, hanem ismered a szimbolikájukat, tudatosan alkalmazod a mindennapjaidban, a színek lehetnek a segítőid, a világ beszél hozzánk a színek nyelvén, mi pedig válaszolhatunk az ő segítségükkel.
 

Olvass a többi színről is az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top