Öltözködjünk

6 egyszerű trükk, amitől sokkal jobban nézel ki a fotókon

Fotós "jó testtartás – rossz testtartás" anyagunkból kiderül, mire figyelj, hogy szuper kép készüljön rólad.

Íme pár trükk, ami súlytól és testalkattól függetlenül jól jöhet, ha legközelebb fotó készül rólad:

1. Helyes testtartás

Elég szembetűnő a különbség, és a mosoly hiányán túl is sok mindent elárul a két összevetett kép: míg az elsőn az állam leeresztem, a nyakam hátrahúzom, és ebben a pózban még annak is nagy a tokája, akinek nincs – addig a második fotón a felemelt áll, picit előretolva, nyújtott nyak roppant sokat dob a megjelenésen. Szándékosan vettem fel picit bővebb felsőt és szűk nadrágot, mert így látható, mennyire előnytelen, ha csak úgy lazán leengeded a karod, nem húzod ki magad – ezzel szemben rengeteget nyújt, ha “derekat formálsz” magadnak a derékra tett kézzel, kihúzod magad, mellet ki, hasat be – ahogy régen mondták. A lábról picit később…

6 egyszerű trükk, amitől sokkal jobban nézel ki a fotókon

2. Szemből fotózás

Nem szeretek egy-az-egyben szemben lenni a kamerával, mert nem a legelőnyösebb egy elengedett, pici terpeszben lévő póz. Ehelyett a testsúlyomat a hátsó lábamra helyezve, a másikat picit előrébb tolva máris vékonyabbnak tűnnek a lábaim is. A kamerához közeli vállam sokszor leejtem picit és enyhén elfordulva nézek a lencsébe – nem pedig teljesen szemből.

6 egyszerű trükk, amitől sokkal jobban nézel ki a fotókon

3. Elő a lábakkal

Az egyik legtipikusabb hibát a lábainkkal tudjuk elkövetni, ha nem figyelünk rájuk eléggé. Nálam ez a mozdulat már annyira berögzült, hogy miközben fotóztuk ezt az anyagot, rám kellett szólni, hogy álljak egyenesen, terpeszben, mert a “rossz” fotókhoz előnytelen lábtartás kell. Na de mi az előnyös? Sokan a keresztezett lábakra esküsznek – én is kedvelem, bár nadrágnál szerintem picit furán néz ki, így ehelyett a zsuzskás pózt használom előszeretettel: lábak összeszorítva, egyik picit előrébb, behajlítva a másik előtt, lábujjhegyen.

6 egyszerű trükk, amitől sokkal jobban nézel ki a fotókon

4. Magasra a kamerával!

Ez a roppant egyszerű trükk sokszor elkerüli a figyelmünket, pedig óriási jelentősége van: a fotós, illetve a kamera sose lentről készítsen rólad képet, mert úgy mindenki nagyobbnak tűnik, még a legvékonyabbak is!

6 egyszerű trükk, amitől sokkal jobban nézel ki a fotókon

5. Képek hátulról

Az előző fotón is jól látszik: a kamerának sosem ajánlott teljesen hátat fordítani! Ebben a pózban még az a kevés derekam is eltűnik, ami van, és rendkívül előnytelen! De nem kell lemondani a klasszikus “váll fölött visszanézős” pózról, csak arra kell figyelni, hogy picit féloldalasan álljunk, nem teljes hátat mutatva!

6 egyszerű trükk, amitől sokkal jobban nézel ki a fotókon

6. A kis táska

Számos vörös szőnyeges fotón láthattuk, hogy a teltebb sztárok is gyakran felhasználják kézitáskájukat a tökéletes póz elérése érdekében. Én is így tettem, és fontos egy részlet: nem egyenesen tartom a táskát, mert az optikailag kettévágná a testem, hanem kicsit eldöntve, ami hosszanti irányba tereli a szemet lefelé, a már megnyújtott lábak irányába.

6 egyszerű trükk, amitől sokkal jobban nézel ki a fotókon

Fotók: Soós Berci

A szerzőről

A Milánóban élő Szkiba Zsuzsanna – vagyis mindenki Zsuzskája – magát csak pozitívtestkép-aktivistának és önbizalommentornak hívja. 3 éve naponta segít nők ezreinek, hogy – először a lelküket ápolva, majd divattanácsokkal ellátva őket – jobban érezzék magukat a bőrükben. Hitvallása, hogy egy nő szépségét, értékeit s helyét a világban nem a farmernadrágja mérete határozza meg, hiszen egy nő 42-es méret felett is élhet teljes, egészséges és önbizalommal teli életet. Beauty With Plus nevű weboldala és az ehhez tartozó Facebook-közösség tagjai súlytól s kortól függetlenül kíváncsiak tanácsaira, legyen szó a tükörben látható nő megszeretéséről vagy épp a nagyméretű fürdőruhák divatjának újdonságairól. Internetes naplója vidám, pozitív hangvételű, de olykor komoly témákat feszeget, a célja, hogy minden nő visszanyerje önbizalmát, a tükör pedig ne legyen többé ellenség.

Weboldal: www.beautywithplus.com

Facebook: https://www.facebook.com/cupcakeandpearls

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top