Öltözködjünk

9 cipő, amire minden nőnek szüksége van

Tűsarkú, balerina, sportcipő és bokacsizma: bizony nem könnyű eligazodni a színek, fazonok és sarkak végtelen forgatagában. Milyen cipőkre van szükség egy női gardróbban?

Az alapdarabokról és a legújabb cipődivatról is szó esett a legutóbbi Arena Stílustitkok Workshopon, ahol Oláh Dóra stylist, Takács Bernadett pszichológus és Orosz Barbara volt a divatrajongó közönség segítségére. Lássuk a szakértők legfontosabb gardróbtanácsait az őszre!

Egy stílusos topán nemcsak magabiztosabbá tesz, de szebbé is varázsolja a szürke hétköznapokat. Ha nem is lehet akkora cipőgyűjteményünk, mint Carrie Bradshaw-nak, érdemes beszerezni nemcsak trendi, de időtálló darabokat!

Mielőtt bevásárlókörútra indulunk, nem árt figyelembe venni, hogy amit viselünk, az sokkal többet elárul rólunk, mint amit elsőre gondolnánk. Kutatások szerint egy színes, feltűnő lábbeli nyitottságra, extrovertált személyiségre utal, a praktikus, kényelmes cipőt viselőket együttműködőnek gondoljuk, míg egy új és jól karbantartott lábbelit szerintünk az vesz fel, akinek fontos, hogy mit gondol róla a környezete. Ha tisztában vagyunk a stílusunkkal, máris nyert ügyünk van! Ami a cipős gardróbunk összeállítását illeti, érdemes sorra venni az alábbi tippeket!

5 alapdarab a női gardróbhoz:

1. Balerina, az ideális társ: igazi jolly joker, kényelmes és sokoldalú. Elegáns és sportos szettekkel egyaránt jól mutat, hordhatjuk az irodában, de a hétvégi programokhoz is tökéletes.

2. Lovaglócsizma, a maszkulin sztár: “must have” a gardróbban! Válasszunk feketét vagy sötétbarnát attól függően, ruháinkhoz melyik szín passzol inkább. Fontos, hogy minőségi anyagból, lehetőleg bőrből legyen. Egy bőrcsizma ára borsosabb ugyan, de cserébe hosszú éveken át hű társunk lehet a hideg napokon.

3. Szandál, nemcsak nyárra: egy jó szandálra mindig szükség van, nemcsak a nyári melegben, de a hűvösebb napokon is. Tárazzunk be egy feltűnő, díszes szandált elegáns szettekhez, vastagabb talpú változata pedig sportos ruháinkkal mutat remekül.

4. Körömcipő, az örök klasszikus: minden női gardróbban ott a helye! Fekete vagy nude árnyalatban minden szetthez illeni fog. Szánjunk időt arra, hogy megtaláljuk a kényelmes és tökéletes tűsarkút, ami évekig szolgálhat bennünket.

5. Sportcipő, a lazán elegáns: az edzőtermeket elhagyva a sportcipők mára meghódították az utca divatját is. Bátran kombinálhatjuk elegánsabb ruhákkal, de outfitünk főszereplője is lehet, ha elég bevállalósak vagyunk egy feltűnő színű, mintás darabhoz.

Ezeknél a cipőknél nincs trendibb a szezonban

4+1 őszi-téli cipőtrend:

6. Bokacsizma: nélküle elképzelhetetlen az őszi-téli szezon, a divatrajongó hírességek is odavannak érte. Vastag, masszív sarka gondoskodik a kényelemről. Legjobban csinos szoknyával érvényesül!

7. Térd fölé érő csizma: igen, a hosszú csizma is nagyon trendi idén! Figyeljünk oda az anyagra és sarkakra is, hogy elkerüljük az olcsó hatást!

8. Metálszínű platformcipő: vastag talp, fénylő lakkbőr, vagy ezüstszínű felsőrész: minél feltűnőbb, annál jobb! Ez a fazon skinny farmerrel, egy laza pólóval és bőrdzsekivel mutat jól!

9. Bordó árnyalatok: az őszi-téli szezon egyik legmeghatározóbb árnyalata! Egy bordó cipő rögtön feldobja a szürke hétköznapokat!

+1: Főszerepben a kényelem: bármit is diktál a divat, mindig figyeljünk a kényelemre! Válasszunk a lábformánkhoz illő fazont, így új cipőnk sokáig megbízható társunk lesz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top