Öltözködjünk

Divatrendőrségért kiált a rendőrök új egyenruhája – fotó

Vannak, akik szerint katonának, mások szerint viszont utcaseprőnek látszanak új egyenruhájukban a rendőrök.

Az Aftenposten című lap tett közzé fotókat a norvég rendőrök tervezett új egyenruhájáról. A “nagyvárosi camouflage” stílusban készült, szürkés-zöldes egyenruhák célja, hogy a rendőrök minél jobban beleolvadjanak a városi környezetbe.

A fotók megjelenését követően divatrendőrségért kiáltó, negatív kommentek árasztották el a lap Facebook-oldalát. Sokak szerint az egyenruha leginkább Észak-Korea vagy más diktatúrák hadseregeihez illik.

Divatrendőrségért kiált az új rendőregyenruha
Fotó: aftenposten.no

Akadtak olyanok is, akik úgy vélik, hogy az egyenruhák viselői inkább utcaseprőnek néznek ki, nem pedig rendőrnek. És voltak olyanok is, akik szerint a Csillagok háborúja birodalmi egyenruhái ihlethették az új uniformist.

Divatrendőrségért kiált az új rendőregyenruha
A Csillagok háborúja birodalmi egyenruhái

A norvég rendőrség közölte: az új egyenruhák egyelőre tesztelési fázisban vannak, ami azt jelenti, hogy egyelőre csak gyakorlatokon fogják viselni azokat, a nyilvánosság előtt, például az utcán biztosan még nem láthatják a rendőrökön ezt az öltözéket. Azt, hogy a jövőben bevezetik-e, csak a kétéves tesztidőszak után döntik el.

BBC

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top