Öltözködjünk

Miniszoknya-háború az izraeli parlamentben

Túl rövid szoknyájuk miatt nem engedtek be az izraeli parlamentbe több női asszisztenst, ezért kitört a miniszoknya-háború.

Novemberben fogadott el új öltözködési szabályokat az izraeli parlament, amit minden dolgozónak és látogatónak be kell tartania, ha elmúlt 14 éves. Az új szabály szerint a nők szoknyája maximum öt centivel érhet térdük fölé. Ezen szabályra hivatkozva hétfőn és kedden két parlamenti dolgozót is feltartóztattak az épület bejáratánál, amin felhúzta magát a parlamenti dolgozók nem hivatalos szakszervezete is.

Miniszoknya-háború az izraeli parlamentben

Szerdán már negyven női dolgozó tiltakozott parlament épülete előtt a konzervatívvá váló öltözködési szabályok ellen. Ezen a napon tíz rövid szoknyás nőt tartóztattak fel és várakoztattak egy órán át a parlament biztonsági emberei.

Manuel Trajtenberg, a Munkapárt hatvanhat éves férfi képviselője szolidaritásból levette zakóját és ingét, és trikóban haladt át a bejárat biztonsági ellenőrzésén. “Holnap már mindannyian burkát viselünk” – közölte eközben. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top