Öltözködjünk

Nyáron feketében? Így viseld!

Kedveled a feketét, de nyáron nem tudsz mit kezdeni a sötét színekkel? Ne ess kétségbe, nem kell lemondanod a kedvenceidről. Elmondjuk, miért.

Vannak, akik egyszerűen imádják a fekete ruhákat, és nem hajlandóak megválni azoktól még a legmelegebb hónapokban sem. Akadnak olyanok, akik úgy gondolják, hogy nem igazán nyári szín a fekete, ezért a melegebb hónapokban inkább leteszik a sötét darabokat. Ám a legtöbben arra vágynak, hogy hónaptól, divattól függetlenül olyan ruhákat öltsenek, amelyek jól állnak nekik, és viselni is szeretik azokat. A fekete esetében is van megoldás erre: a lenge, könnyed darabok nyáron is jó szolgálatot tehetnek.

 Nyáron, feketében? Így viseld

Ha nyári divat, akkor világos színek – ez van a köztudatban, talán nem is véletlenül. Generációk óta azt tanuljuk, hogy nyáron leginkább fehér vagy világos színű ruhákat érdemes felvenni, mert azok visszaverik a napfényt, míg a sötétek elnyelik azt. Ha ez igaz, akkor vajon a sivatagi népek miért viselnek a legnagyobb kánikulában feketét, ráadásul több rétegben is? Ahhoz nem férhet kétség, hogy a beduinok évezredes tudása megalapozott. Néhány évtizeddel ezelőtt komoly tanulmány született arról, hogy miért öltözködnek így a sivatag szülöttei. Akkor a szakértők több kísérletet is végeztek, és végül arra jöttek rá, hogy a sötét, jól szellőző, több rétegű viselet a legalkalmasabb választás a hőségben.

Lehet kiegészítő is

Senkit sem biztatunk arra, hogy ezen felbuzdulva a legforróbb kánikulában öltsön magára több réteg feketét. Viszont a nyári ruhatárból sem kell véglegesen kiiktatni csak azért, mert a csapból is az folyik hogy rossz választás. Ha belegondolunk, a nyarak nagy részét úgysem a verőfényes napon töltjük, hanem például a munkahelyünkön. Így a fekete színes, mintás darabokkal, vagány kiegészítőkkel kombinálva megállhatja a helyét a nyári ruhatárunkban is. A lényeg, hogy jól szellőző, könnyed darabokat válasszunk. Arról nem is beszélve, hogy egy sötét fürdőruha is lehet igazán szexi, a fekete kiegészítők pedig kiemelik az idei vagány divatszíneket.

További cikkek a trendekről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top