Öltözködjünk

Ezért járatják György herceget rövidnadrágban télen-nyáron

György herceg még évekig nem viselhet hosszúnadrágot, ezt ugyanis nem engedik a hagyományok.

Ha végignézzük a György hercegről készült felvételeket, egyből feltűnik, hogy Katalin hercegné és Vilmos herceg elsőszülöttje időjárástól függetlenül mindig rövidnadrágot visel. Még a télikabátja alól is kivillannak csupasz kis térdei. Ennek pedig jó oka van.

Angliában az arisztokrácia, illetve az uralkodócsalád körében hagyomány, hogy a kisfiúkat rövidnadrágban járatják, a hosszúnadrág pedig a nagyobb fiúk és a férfiak számára van fenntartva. Ha egy György herceg korosztályához tartozó fiúcska hosszúnadrágot visel, az azt jelzi, hogy alacsonyabb társadalmi osztályhoz tartozik.  

 
Ezért járatják György herceget rövidnadrágban télen-nyáron
 
Ezért járatják György herceget rövidnadrágban télen-nyáron

Fotók: GettyImages

Az etikett szerint a kisfiúk nyolcéves koruktól viselhetnek hosszúnadrágot, így a négyéves György herceg éppen félúton van a hosszúnadrág felé.

Annak idején Vilmos és Harry herceg esetében is követték ezt az egyébként 16. századból eredő tradíciót, és bár Vilmos és Katalin sok szempontból modernebb elveket vallanak, a rövidnadrágos hagyományt György herceg nevelése során is tartják.

Harper’s Bazaar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top