Öltözködjünk

Ezekben a szettekben rúgjuk majd az avart

Bár a szívünk szakad meg, hamarosan búcsút kell mondanunk a nyárnak, pár nap, és új évszak veszi kezdetét. Még szerencse, hogy az idei őszi-téli szezonra nem csupa komor, talpig fekete szettekkel álltak elő a divattervezők, hanem romantikus mintaözönnel vagy épp futurisztikus csillogással kedveskednek számunkra. Sőt, még egy rég nem látott ismerőst is bedobtak a porondra.

Nemesfémek ragyogása

A Chanelnél nemcsak a ruhák, de a csizmák és kézitáskák is ezüst színben ragyogtak, Karl Lagerfeld mindenre csempészett egy keveset az űrbéli hangulatból. Az ezüst és arany ragyogásának azonban nemcsak futurisztikus, de szexi változataival is találkozhatunk az őszi divatban, amelyek közül Paco Rabanne láncszemes ruhái és a Saint Laurent csillogó kreációi vitték a pálmát.

Megnézem
Összes kép (1)

 

Power Woman

Csipkék és fodrok? Ugyan! Az erős és független nők első számú office look szerelése a nadrágkosztüm. Letisztult, maszkulin szabás, lezser anyaghasználat, oversize blézerek: Stella McCartney és Victoria Beckham is rájuk szavazott, mint ahogy a Céline vagy az Alexander McQueen kollekciójában is találkozhattunk velük. Az őszi-téli divat kedvez a sötét árnyalatoknak, a New York-i divathéten a szürke kockás változatok taroltak.

Megnézem
Összes kép (1)

 

Vörös posztó

Igaz, az év színe a lombzöld, az őszi/téli szezoné garantáltan a piros lesz. Narancsostól a meggyig, élénktől a bordóig számos változatban láthattuk, a tervezőknek pedig olyannyira bejött, hogy az ajánlás szerint legjobb, ha tetőtől talpig pirosba öltözünk. Tehetjük ezt egyazon árnyalattal (Versace, Givenchy) vagy egymáshoz illő pirosak kombinálásával is, például Victoria Beckham ajánlásával.

Megnézem
Összes kép (1)

  

Idegen tollakkal

Az alkalmi ruhák első számú díszítései a tollak lesznek. Míg Sonia Rykiel marabutollakkal díszítette  ruháit, a Dolce & Gabbana nagy, drámai hatást keltő tolldíszeket applikált az öltözékekre. A tollak a legtöbb tervezőnél a ruhák és kabátok alsó szegélyére kerültek, de több helyen láthattunk tollborította szoknyákat (Marni) is.

Megnézem
Összes kép (1)

 

Vidéki hippi

Foltvarrós minták, bohó színkavalkád és némi hippistílus is keveredik a trendben, amelyen minden szem megakad. Kaotikus látvány helyett azonban romantikus outfitekben gyönyörködhetünk, miközben sejthetjük, az Alexander McQueen vagy az Erdem kreációinak még számos fast fashion alternatívájával találkozhatunk a közeljövőben.

Megnézem
Összes kép (1)

  

Barázdált kényelem

Idén őszre mindenki előáshatja kordnadrágját a szekrény mélyéről, amelyek – hála Marc Jacobsnak vagy a Dries Van Notennek – még a legunalmasabb barnás színekben is divatosak lesznek. Az ajánlás szerint bumfordi platform cipőkkel tökéletes a látvány, szabásvonal tekintetében pedig a lezser esésűre esett a legtöbb szavazat. A nacik mellett a kabátokat, blézereket is érdemes tisztítóba vinni, a trend szele őket is központi helyre sodorta.

Megnézem
Összes kép (1)

  

Feltűnő feliratok

Az előző szezonból örökölt feliratmánia folytatódik, így továbbra is bátran mozgó hirdetőtáblákká változhatunk, ha kedvünk tartja. A pulcsik és pólók mellett a táskákra, csizmákra, harisnyákra is rákerültek a rövid, de annál méretesebb üzenetek. Halmozni azonban nem érdemes őket, ha bevállalunk egy ilyen harsogó darabot, nincs rá szükség, hogy egész mondatokat alkossunk öltözékünk darabjaival.

Megnézem
Összes kép (1)

  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top