Öltözködjünk

Modell lett a csodaszép paralimpikon

Samanta mindig is szeretett volna modell lenni, de a mozgáskorlátozottsága miatt sokáig elutasították.

A brazil Samanta Bullock 14 éves volt, amikor az édesapja fegyverével játszott, és véletlenül elsütötte. A gerince és több belső szerve is megsérült, csoda, hogy túlélte a balesetet, ám kerekesszékbe kényszerült.

Több évig tartott a rehabilitációja, a legegyszerűbb dolgokat is újra kellett tanulnia. 

Később kerekesszékes teniszező lett, Brazília legjobb játékosa, aki nemzetközi szinten is versenyzett. Ám volt egy megvalósítatlan álma: modellkedni szeretett volna. A balesete előtt, 8 éves korától már részt vett divatbemutatókon, de miután lebénult, nem folytathatta a modellkedést, hiszen mindenhonnan elutasították.

Múlt hónapban azonban a Models of Diversity kampány keretében  Samantát is felkérték, hogy szerepeljen egy divatbemutatón a londoni divathéten. 

„39 éves vagyok és mozgáskorlátozott, így nem gondoltam volna, hogy valaha is vonulhatok a divathéten. A korom miatt és a kerekesszék miatt sem. Mégis megcsináltam. Kétségtelenül büszke vagyok rá, kemény munka van mögötte, de ha visszatekintek, minden megérte” – mondta Samanta.

Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top