Öltözködjünk

6 izgalmas táska magyar tervezőktől

Ha táskamániás vagy, a most következő izgalmas darabok között biztosan találsz kedvedre valót. Akár többet is...

Legyél te is tervező! A VENGRU márka egyik sajátossága, hogy egy interaktív weboldalon egy 3D-s tervezőprogram segítségével tervezheted meg a táskád részleteit, így mindenki saját stílusára alakíthatja a táskákat. A táskákon megjelenő „V” szabásvonal utal a márkanévre, illetve új elemek illeszthetők bele, amelyek megváltoztatják a termék küllemét és külön kis táskaként is használhatók. A különálló elemek cserélhetők, és többféle kombinációban is viselhetők.

Ha szereted az egyediséget, emellett fontos számodra, hogy praktikus, minél inkább kihasználható terméket vásárolj; magad is alkotó szellemű vagy; nem átmeneti megoldást keresel, hanem hosszú távon gondolkodsz, akkor kezdd el összerakni saját táskádat!

Az AGNESKOVACS táskákat tervezőjük, Kovács Ágnes jellemzően egyetlen darabból alakítja ki, melyek tervezésekor az egyszerűségre törekszik, még akkor is, ha az egyszerűnek tűnő dolgok a legnehezebbek.

Fontos számára, hogy az anyag megtartsa saját karakterét, ezért csupán hajtással és minimális szabással alakítja ki a kívánt formát. A magas minőségű bőrből készült különleges táskák Európa legnagyobb városai után most a WAMP-ra is megérkeztek.

Takács Judit fiatal magyar textiltervező a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végzett. Tárgyaira könnyen felismerhető, egyedi design jellemző, melyet a minőségi anyaghasználat, a karakteres és letisztult formaalkotás, illetve a feltűnő és tiszta színek összhangja alkot.

Új kollekciójában a tervező hozza a tőle megszokott minőségi anyagokat, melyeket ezúttal is letisztult, karakteres formákba öntött. Mivel a Judit Takács márka a slow fashion elve szerint tervez és kivitelez, ezek a termékek kizárólag egyedi és kis szériás darabszámban érhetőek el.

Szabó Éva a BE DFFRNT márka alapítója és tervezője. A deltoid forma kiindulásából és a rombusz geometriai játékból született meg első bőrtáska-kollekciója a kite nevet kapta. 

A táskák olasz, első osztályú marha-, kecske-, valamint bivalybőrből készültek, kis szériában, kézzel, magas színvonalú technológiai megoldásokkal.

Eva Mihalik a rendhagyó anyagok használata mellett fontos szempontnak tartja a praktikusságot, így az EVAM márka alatt létrejött formák és anyagok nemcsak a látványt szolgálják, hanem az alkalmazhatóságot is.

A 20. és 21. század vasbeton építményei, illetve romos gyárak vagy az űrkutatás, fizika, csillagászat ihlette darabok közege a modern nagyváros és lakói, a kialakított formák és felületek pedig erre a környezetre és életmódra reflektálnak: a praktikum mellett különleges felületek, letisztult formai megoldásokkal.

RePityke sztorija egy barátsággal, hirtelen jött szabadidővel és rengeteg, nagyszülőktől örökölt ruhával kezdődött, fő küldetésük, hogy a felesleges textil- és bőrhulladékot olyan formában dolgozzák fel, hogy az minőségében és értékében megfeleljen egy teljesen új terméknek.

Az újrahasznosított anyagokkal dolgozó táskamárka a magyar öko-design képviselője,  táskáik nem csak egyedi tervezésűek, de anyagukat tekintve is megismételhetetlen darabok. Leginkább a geometrikus formavilág jellemzi, mely a különböző anyagok – farmer, bútorkárpit, esernyő, ballonkabát és bőrhulladék – játékos kombinálásával mára védjegyükké vált. 

Gyere, és alkoss közösen kedvenc WAMP-os tervezőiddel november 19-én a WAMP design vásár nagy DIY napján a Millenáris B csarnokában!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top