Öltözködjünk

Verrasztó Evelyn: büszke vagyok az úszó testalkatomra

A négyszeres olimpikon és Európa-bajnok úszóval, Verrasztó Evelynnel ezúttal nem a versenysportról, hanem a ruhákról, cipőkről és modellkedésről beszélgettünk.

Sporttáskára számítottam, ennek ellenére egy roppant stílusos, fekete női táska van nálad…

Általában, ha találkozóra megyek, vagy ügyeket intézek, akkor mindig egy nőiesebb darabot viszek magammal. Egyébként meg nagyon semmit. A kulcs, pénz és telefon elfér a farmerzsebemben.

Ez azt jelenti, hogy elegánsabb ruhákat is ritkán hordasz?

Inkább azt mondom, hogy próbálok mindig az alkalomnak megfelelően öltözködni. Nálam az elsődleges szempont, hogy kényelmes legyen a ruhám, így a hétköznapokon törekszem az egyszerűbb fazonokat viselni. Ki nem állhatom, ha feszengek valamiben. Ha egy esemény, mondjuk egy díjátadó megkívánja az elegáns megjelenést, akkor szívesen veszek fel olyan darabokat, amik kiemelik a nőiességem. A hegyes orrú magas sarkú cipőkért különösen rajongok, kecses járást adnak. Egész jól tudok bennük menni. Nyilván reggel 5-kor, amikor megyek az uszodába, nem ezt húzom magamra, de mániákusan gyűjtöm őket. Ha utazom, az úszódresszek és a válogatott melegítő mellé is mindig becsempészek legalább egy csajos szettet a bőröndömbe.

Legkedvesebb ruhadarabod?

Abszolút a fekete garbó. Mivel az úszás miatt nagyon széles a vállam úgy gondolom ez az ami nekem a legjobban áll és más darabokkal is könnyen kombinálható. Na, ebből több is van a gardróbomban. Ezenkívül a fekete bőrdzseki. Alig vártam az őszt, hogy újra lehessen bőrdzsekit hordani. Ha egyébként tetszik egy fazon, abból hajlamos vagyok több színt is beszerezni. Így történt a legutóbbi vásárlásomnál egy magyar tervezőnél, hogy vettem egy felsőt, de annyira tetszett az egyedi, hátán kivágott fazonja, hogy beszereztem belőle egy fehéret és egy pirosat is. Büszke vagyok az úszó testalkatomra, és úgy érzem nincs takargatnivalóm. Ez a szabásvonal, hogy szabaddá teszi a hátam, ad egyfajta merészséget, de szerintem ettől válik benne izgalmassá a megjelenés.

Lehet, hogy ebben a piros felsőben láttalak a fashion weeken? Tetszett, hogy tornacipővel kombináltad.

Igen, ezt a piros szerelemdarabot vettem fel. És tényleg pont a felső hangsúlyossága miatt gondoltam, hogy elég, ha tornacipővel párosítom.

Ha már fashion week… Egyre több profi fotót látok rólad, olykor magyar tervezők ruháiban pózolsz, vagy divateseményeken tűnsz fel. Ez valami reklám együttműködés, vagy az úszás mellett elkezdtél érdeklődni a modellkedés iránt? 

Szeretem a divatot, az új trendeket követni és szerintem nagyon sok ügyes hazai tervező van. Többjükhöz is szoros barátság fűz. Anyukámmal jártuk a showroomokat és ma már hívnak, hogy ugorjak fel hozzájuk, ha arra járok. Ezektől a tehetséges dizájnerektől pedig nem lehet üres kézzel eljönni.  A fotózásokat élvezem. Kizökkentenek az edzések, versenyek monotóniájából és önbizalom növelésére is tökéletes. A végeredményre, amit egy fotóssal ki tudunk hozni a közös munkából, arra mindig nagyon büszke vagyok. Érdekel a kifutók világa, néha eljátszom a modellkedés gondolatával, de azt hiszem, arról már lekéstem, hogy komolyabban foglalkozzak vele. Viszont, ha ilyen jellegű felkérést kapok, és a koncepció illik a személyiségemhez és stílusomhoz, annak mindig nagyon szívesen eleget teszek. Tulajdonképpen az úszók és a modellek munkája között valamelyest párhuzamot lehet húzni. Mindkettő feladat iszonyú kitartást, alázatot és szorgalmat igényel. Nagy álmom, hogy egyszer kijussak egy külföldi Fashion Weekre és belessek ott is a kulisszák mögé.

Van konkrét személy, aki téged inspirál az öltözködésedben?

Abszolút az édesanyám. A divat iránti affinitásomat minden bizonnyal tőle örököltem. Anya stílusa nagyon letisztult, és bámulatos kincsei vannak a ruhásszekrényben. Gyerekkorunkban divatáru üzlete volt, és az volt ám nekünk a Kánaán. Hozta haza a ruhákat, és emlékszem, Dáviddal együtt bohóckodtunk a méretes hosszú szoknyákkal. Rengeteg külföldi divatbloggert is követek, akiktől szuper ötleteket tudok meríteni. Ha pedig külföldön vagyok versenyen, vagy edzőtáborban, nálam bevett szokás, hogy beszerzek magamnak egy Vogue magazint az adott országból.  Képes vagyok órákig lapozgatni, annyira fel tud tölteni egy kis kalandozás a divat világában.  Volt már olyan, hogy a csapattársaim is tanácsot kértek tőlem, hogy mit, mivel vegyenek fel. Dávid a tőle megszokott tesós humorával azért néha beszól, hogy már megint hogy nézek ki, ha valami új szett van rajtam, de már eljutottunk oda, hogy néha ő is megkérdezi a véleményem egy-egy ruhavásárlása során. Vicces, mert kislány koromban pont fordítva volt ez. Ha a bátyám kapott egy rövidnadrágot, még ha nagyon fiús volt is, nekem is ugyanolyan kellett. Így aztán alapjában véve nagyon fiús kislány voltam.

Mikor jött az áttörés, amikor csajosabb ruhákat kezdtél hordani?

Úgy 14-15 éves lehettem. Akkor épp nagyon lezser, bő nadrágokban jártam, az volt a menő, és apukám egy nap azt mondta: „Evelyn, ezt muszáj?!” Belenéztem a tükörbe, és azt mondtam, ez így tényleg nem mehet tovább. Ez volt az a pont, amikor  egyre jobban elkezdtem figyelni a stílusomra. Az első keresetemből is, amit az úszásért kaptam, ruhát vettem. Azóta pedig folyamatosan vadászom a szép darabokra. Szeretek csak úgy flangálni a plázákban, megnézem az új kollekciókat, felpróbálom ami tetszik. És képzeld, néha még fiú osztályon is találok magamra valót. Most, hogy megnyitott a kávézónk, sokat gondolkoztam előtte, mi lenne a tökéletes ruhaválasztás erre a napra. De azóta is próbálok odafigyelni, ha tárgyalásokra megyek, ne az úszót lássák bennem. Bár az üzletasszonyi megjelenést, azt hiszem, picit még gyakorolnom kell…

Ha jól látom, nincs rajtad smink, gondolom, az edzések között nincs is sok értelme feltenni…

Ritkán sminkelem magam. Hétköznapokon alig, de mondjuk, ha elmegyek egy rendezvényre, ott is csak natúr sminket választok. Egyébként nem is igazán van gyakorlatom a sminkelésben, most kezdtem el néhány leckét venni a barátnőmtől. Ha túl fáradtak a szemeim, nincs az a smink ami eltünteti. Ilyenkor a legjobb megoldás a napszemüveg. Egyébként is nagyon szeretem a napszemüvegeket, el lehet mögé bújni, és egy jó szemüveg öltöztet. Mivel a dizájner darabok ára elég húzós, nemrég kitűztem magam elé egy célt. Ha a versenyen megúszom a szintet, akkor megajándékozom magam a szemüveggel. És így is lett. Azóta nagyon jó érzés ezzel a tudattal hordani.

Tudatosan vásárolsz ruhát, tudatosan állítod össze a napi outfitedet. Nem is lehet másképp, a sport rendre és fegyelemre tanított. A gardróbodat is  ugyanezzel a precizitással tartod fenn?

Mindig rend van benne, és nagyon vigyázok a ruháimra. Még anyukámnak sem engedem, hogy mossa, vasalja őket, szeretem én rendezni és rendben tartani a ruhatáram. Persze azért teljesen nem vagyok megelégedve vele, lehetne sokkal nagyobb. Amit tuti nem láthatsz a szekrényemben, azok a túl színes ruhák. Ha véletlenül egy-egy bekerül, azt elég gyorsan száműzöm. Nagyon szélesítik a vállamat, és ezt előnytelennek tartom magamon. Épp most készülök frissíteni a gardróbom. Van, hogy a barátnőim átjönnek, és lecsapnak néhányra, de főleg ilyenkor, karácsony közeledtével rászorulóknak ajándékozom a megunt, de még hordható állapotban lévő darabjaimat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top