Öltözködjünk

Akkor most mosható együtt a fehér és színes ruha?

Nem véletlenül mosták már régen is külön a fehér és a színes ruhákat.

Legtöbbünk szereti a könnyebb utat választani, különösen akkor, ha időt takarít meg ezzel. Ilyen például a házimunka. Ahol tehetjük, a minél gyorsabb, fájdalommentesebb megoldást keressük, hogy gyorsan túl legyünk rajta, mert néhány nap múlva úgyis újrakezdődik az egész procedúra. 

Ilyen például a mosás, főleg, ha többtagú a család. Akkor aztán nincs megállás, hetente többször is bekapcsoljuk a gépet. Hol színest, hol fehéret vagy feketét mosunk. De biztos, hogy nem moshatjuk ezeket együtt?

A legfrissebb mosógépek és mosószerek elvileg már úgy vannak kiképezve, hogy lehetővé teszik a különböző színű anyagok együttes tisztítását. Milyen meglepő, egyre népszerűbb a javaslat elterjedése, hiszen ki szeretne öt darab fehér pólóért beindítani egy egyórás programot, nem igaz?

Ám sajnos mégsem ilyen mégsem a dolog, valamiért csak kitalálták anno, hogy válasszuk külön legalább a fehér textileket a többitől. Miért?

A fehéreket meleg vízben kell mosni

A fehér ruhákat érdmes legalább 60 fokos vízben mosni, hogy megtartsák a színüket, míg a sötétebb tónusú anyagok a hideg vizet igénylik, mert így nem fakulnak ki idő előtt.

A ruhák különféle színén kívül egyéb okokat is szem előtt kell tartanunk, például a különböző anyagok kompatibilitását. Nem biztos, hogy a legjobb ötlet a finom pamutot a durvább farmer anyaggal együtt mosni, hiszen az utóbbi súrlódást okozhat a kényesebb ruhákon, s azok ettől folyamatosan sérülhetnek.

Apartment Therapy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top