Öltözködjünk

Kakinak öltözve futja le a maratont, nagyon komoly okból

A fiatal nő fontos dologgal szeretné felhívni a figyelmet a jelmezzel.

A brit Amy Cameron 29 éves volt, amikor bélrákot diagnosztizáltak nála. Most 31 éves, és arra készül, hogy kaki emojinak öltözve futja le a London maratont, méghozzá azért, hogy felhívja a figyelmet a betegségre és annak tüneteire.

Amy 2016-ben nyolc alkalommal járt az orvosánál elviselhetetlen hasfájással. Végül bélelzáródása lett, ami miatt a sürgősségire került. Amikor megműtötték, egy 4 cm hosszú daganatot találtak a vastagbelében. Ekkor még 95 százalékban biztos volt, hogy a fiatal nőnek kolosztómiás zacskóra lesz szüksége.

A sebész végül eltávolított egy 13 centis szakaszt a beléből, a daganattal együtt. A kolosztóiás zacskót megúszta. Kiderült azonban, hogy a hármas stádiumú bélrákja van. 12 hetes kemoterápián esett át.

A kezelésekkel párhuzamosan munkát keresett, és állásinterjúkra járt. Végül a Facebooknál, az Egyesült Államokban ajánlottak neki egy pozíciót. Három nappal az utolsó kemó után be is adta a kiköltözéshez szükséges dokumentumokat.

Tavaly májusban aztán egy vizsgálaton elváltozást találtak a májában, így visszautazott az Egyesült Királyságba, ahol sikeresen megműtötték. 

Júliusban Amyt gyógyultnak nyilvánították a rákból. Nagyon szerencsésnek érzi magát, ugyanis a hármas stádiumból csak a betegek 40 százaléka épül fel.

Szeretné, ha a maratonon minél többen megkérdeznék, miért viseli a kaki jelmezt és elmondhatná az embereknek, hogy milyen tünetekre figyeljenek oda.

metro.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top