Öltözködjünk

Ugyanazt a ruhát hordja 100 napig ez a tanár – elárulta, miért

Fontos leckét akar ezzel megtanítani a diákjainak.

Meglepő projektbe vágott bele egy amerikai művészettanár. A New Jersey-i William Allen Középiskola pedagógusa, Julia Mooney elhatározta a tanév elején, hogy 100 napig ugyanazt a ruhát hordja, így akar leckét adni fenntarthatóságból és környezettudatosságból a diákjainak.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Julia Mooney OneOutfit100Days (@oneoutfit100days) által megosztott bejegyzés, Aug 24., 2018, időpont: 8:14 (PDT időzóna szerint)


Julian nem csak azért vállalkozott erre, hogy megmutassa a tiniknek: ellen lehet állni annak a társadalmi nyomásnak, miszerint állandóan új ruhákat kell vásárolnunk, hanem azért is, hogy bemutassa: igenis lehet csökkenteni a háztartások fogyasztásának környezeti hatását. Férjével és 3 gyerekével mindent meg is tesz ennek érdekében: többek között csirkéket nevel a hátsó kertben, zöldségeket termeszt, illetve nem vásárol ruhákat, hanem varr.

A tanárnő igyekezett egy sokoldalú ruhadarabot választani a kísérlethez, amit a 30 fokos kánikulában, valamint a téli hidegben is hordhat. Egy kendervászon ruha mellett döntött, ami szerinte tartós anyag. „Télen harisnyát, csizmát és kardigánt veszek fel hozzá, olykor pedig kendővel vagy egyéb kiegészítőkkel tudom feldobni a viseletemet” – mondta el Julian, aki („Egy ruha, 100 nap” néven) külön Insta-oldalt indított a különleges projektnek.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Julia Mooney OneOutfit100Days (@oneoutfit100days) által megosztott bejegyzés, Szept 14., 2018, időpont: 2:19 (PDT időzóna szerint)


 (via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top