Öltözködjünk

Eugénia hercegnő fátyol nélkül, sebhelyes háttal állt oltár elé

Eugénia hercegnő esküvői ruhájával kapcsolatban nem váltak be a sajtó találgatásai és a fogadóirodák tippjei sem.

Eugénia yorki hercegnő ma fogadott örök hűséget Jack Brooksbank italmágnásnak a a Windsor kastély Szent György kápolnájában. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az esemény egyik legizgalmasabb kérdése az volt, hogy milyen ruhát visel majd az ara. Nos, íme!

(Jeremy Selwyn – WPA Pool/Getty Images)

A hercegnő menyasszonyi ruháját Peter Pilotto és Christopher de Vos tervezték. Meglepetés, hogy rájuk esett Eugénia választása, ugyanis előzőleg az tűnt a legvalószínűbbnek, hogy Erdem Moralıoğlu kreációjában megy férjhez, de esélyes volt még Jenny Packham, a Preen divatház, Suzanne Neville, Alice Temperley, a Ralph & Russo és az ökotudatos vonalat képviselő Stella McCartney is.

(Jeremy Selwyn – WPA Pool/Getty Images)

A BBC úgy tudja, hogy Eugénia kifejezett kérése volt, hogy a ruhában látható legyen a hátán lévő sebhely, mely a gerincműtéte után maradt, amit 12 éves korában végeztek el rajta, súlyos gericferdülése miatt. Ezzel a gezstussal akart tisztelegni azok előtt, akik annak idején segítettek rajta, illetve inspirálni azokat, akiknek hasonló rendellenességgel kell megküzdeniük. A ruha anyagán számos olyan motívum megtalálható, melyek sokat jelentenek Eugénia számára. A szamárbogáncs Skóciára utal, a lóhere Walesre és a menyasszony anyai örökségére, de felkerült rá York Rózsája és a borostyán is, mely a pár otthonára utal. 

(Yui Mok – WPA Pool/Getty Images)

Szokatlan módon az ara fátyol nélkül, ám a „kötelező” tiarában állt oltár elé.  A királynőtől kapta kölcsön a Greville Emerald Kokoshnik tiarát, melyet Margaret Greville még 1942-ben ajándékozott Erzsébetnek.

(Adrian Dennis – WPA Pool/Getty Images)

Katalin hercegné, ahogy a legjelentősebb eseményeken általában, ezúttal is egy Alexander McQueen ruhában és Philip Treacy  kalapban jelent meg.

(Profimedia, Press Association)

Demi Moore-ral egészen összeöltöztek.

(Gareth Fuller – WPA Pool/Getty Images)

Meghan hercegné viszont ezúttal Katalin hercegnének öltözött.

(Getty Images)

II. Erzsébet nem sárga szettet viselt, mint Vilmos és Katalin, illetve Harry és Meghan esküvőjén, hanem világoskéket.

(Andrew Matthews – WPA Pool/Getty Images)

Az esküvőn számos híresség megjelent, a ruhaversenyt azonban elég egyértelműen Naomi Campbell nyerte, kristályokkal és tollakkal díszített Ralph & Russo Couture koktélruhájában.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top