Öltözködjünk

Átutazzák a világot, hogy az óriási medvével pózoljanak az Instagram-bloggerek

A hatalmas medve meglepően barátságos, és úgy látszik, nincs ellenére, hogy divatbloggereket ölelgessen. Az állatvédők mégis aggódnak.

Sztyepánt, a medvét évekkel ezelőtt vette magához egy moszkvai házaspár, Szvetlána és Jurij Pantyelejenko. Az utóbbi években a 26 éves, 350 kilós maci igazi social media sztár lett, hiszen gazdái beleegyezésével bárki bejelentkezhet egy közös fotózásra vele. Az Instagram bloggerei pedig élnek is a lehetőséggel.

A képeket Olga Baranceva, fotós készíti, akit az orosz népmesék inspiráltak. A maci mindenkihez egyformán barátságos, szinte hihetetlen, ahogy ölelgeti és puszilgatja a modelleket, akik a világ minden tájáról érkeznek Moszkvába, hogy utána az Instagramon gyűjthessék a lájkokat. 

Az állatvédők azonban tiltakoznak: szerintük Sztyepánt az emberek ugyanúgy saját szórakozásukra használják ki, mint a cirkuszi medvéket, ez pedig nagyon nem helyes. A maci gazdái viszont azt mondják, Sztyepánt megmentették, és náluk jobb sora van, mint bárhol máshol. 

„2018-ban már nincs helye annak, hogy az emberek saját szórakozásukra tartsák a vadállatokat. A vadállatok nem a szelfikre tartoznak, hanem a vadonba” – érvelt egy ausztrál állatvédő. 

storytender

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top