Öltözködjünk

Kitiltották a drága kabátokat egy egyházi iskolából

Megtiltotta egy brit egyházi iskola, hogy a diákok 1000 fontos kabátokban járjanak az iskolába, hogy a többi gyerek ne érezze magát annyira szegénynek.

Nem vehetnek fel többé drága kabátokat a brit Woodchurch High School diákjai. Az iskola vezetősége levélben kérte a szülőket, hogy ne 1000 fontos dizájner kabátokba küldjék gyermekeiket iskolába, mert ettől a többi tanuló szegénynek érzi magát.

A drága kabátok tilalma a karácsonyi szünet után lép majd életbe, az intézkedés része az egyházi iskola „szegénységvédelmi rendszerének”. A tájékoztató levél külön márkákat is megemlít, így karácsony után tilos lesz Canada Goose, Monclair és Pyrenex dzsekiket és kabátokat hordaniuk a gyerekeknek.

School bans Canada Goose, Moncler and Pyrenex coats to stop kids who can't afford £1k jackets feeling poor

PUPILS have been banned from wearing expensive designer coats to school to stop other kids feeling poor. Woodchurch High School in Wirral says students are no longer allowed to dress in jackets from Canada Goose, Moncler or Pyrenex, which cost up to £1,000 each.

„Az iskolába 1400 diák jár, a vezetőség pedig mindig igyekezett a lehető legkisebbre csökkenteni a társadalmi különbségeket az intézményben” – közölte az iskola. A szülők többsége elégedetten fogadta az iskola döntését, szerintük így csökkenhet az iskolai zaklatások száma is. Egyesek pedig azt gondolták, hogy ez csak egy vicc.

The Sun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top