Öltözködjünk

Így csalnak súlyukkal az anorexiás modellek

Egy volt modell, Jennifer Sky újságcikkben leplezte le, hogyan játsszák ki az anorexiás modellek foglalkoztatását tiltó törvényt.

Bár Franciaországban a közelmúltban megtiltották a kórosan sovány modellek alkalmazását, illetve több divateseményen  vannak érvényben hasonló szabályozások a világ legkülönbözőbb tájain, sajnos illúzió azt hinni, hogy ennek köszönhetően eltűnnek majd az anorexiás lányok a kifutóról.

Jennifer Sky, egykori modell az Observerben megjelent cikkében azt állítja, beszélt egy Lauren nevű lánnyal, aki a spanyol divathéten dolgozott. Bár elvileg már ott is szabályozzák, hogy kórosan sovány modellek ne léphessenek kifutóra, Lauren állítása szerint az anorexiás modellek ügynökeik utasítására olyan alsóneműben álltak mérlegre, melybe súlyokat helyeztek el, illetve akadtak, akik a hajukba rejtettek súlyokat, hogy a mérlegeléskor elérjék a szükséges súlyhatárt.

Sky szerint egyébként a modellek súlyára vonatkozó szabályozás “diszkriminatív és elhibázott”, a lányok testtömegindexének méricskélése helyett pedig az ügynökségeknek arra kellene jobban odafigyelniük, hogy ne alkalmazzanak túlságosan fiatal modelleket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top