Otthon

Összhangban a világgal

"Ott vagy otthon, ahol jól érzed magad" - tartja a kínai mondás. Hiszen arról, hogy "otthon", mindenkinek ugyanaz jut eszébe: egy kedves hely, ahol megpihenhetünk és feltöltõdhetünk.

Kérdés azonban, hogy saját lakásunkra valóban illik-e mindez. A legtöbben persze mindent elkövetünk, hogy birodalmunk csinos és kényelmes legyen, de gyakran elégedetlenek vagyunk az eredménnyel.

Kudarcunkat a körülményekre vagy a pénztárcánkra fogjuk, pedig a baj egészen más eszközökkel is orvosolható.

A távol-keleti „építészek”, a feng shui mesterei szerint a lakberendezés nem csupán esztétikai és praktikus célokat szolgál. A tárgyak, melyek körülvesznek bennünket, a színek, fények, formák és anyagok rányomják bélyegüket hangulatunkra, sőt, egészségünkre és kapcsolatainkra is. A legtöbben ösztönösen alkalmazzuk a feng shui elveit, ám ha megtanuljuk tudatosan beépíteni mindennapjainkba, jelentéktelennek tűnő dolgokat is észre fogunk venni, és néhány apró mozdulattal kellemesebbé tehetjük környezetünket – s így egész életünket.

A feng shui alkalmazása egyszerű, nem igényel komolyabb szellemi vagy anyagi befektetést. És bár első hallásra sokaknak túl misztikusnak tűnik, valójában nagyon egyszerű dologra tanít: teremtsünk harmóniát magunk körül, s bennünk is megszűnik a káosz. Éljünk összhangban a minket körülvevő világgal, s ha minden a „helyén van”, az életünk is sínre kerül- arról nem is beszélve, mennyivel hangulatosabbá varázsolhatjuk otthonunkat. Ebben szeretnénk segíteni induló sorozatunkkal, melyben részletesen megismerkedhetsz a feng shui gyakorlati alkalmazásával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top