Otthon

Álmodozzunk!

Sokak számára izgalmas térrészhez érkeztünk: a lehetõségek és a gazdagság "lakhelyéhez". Ezt a területet bizony a keletiek is nagy gonddal tervezték és rendezték be, hiszen soha a történelemben nem volt égetõbb kérdés annál: hogyan jussunk sok pénzhez?

Ez a térrész a feng shui szerint a szerencse lakhelye. Abban segít, hogy – prózaian fogalmazva – minél több pénz álljon a házhoz. Minden, ami szimbolikusan vagy tárgyi formában a vágyott gazdagsággal kapcsolatos, itt kap szerepet. És mivel mint mondják, a pénz a pénzhez megy, meglévő „kincseiknek” is itt a helye.

Gyűjtsük hát össze értékeinket: műtárgyakat, festményeket, ékszereket, és rendezzük őket egy sarokba – a nappaliban, az ebédlőben, de akár a hálószobában is jól mutathatnak. Az anyagi ügyeinkkel kapcsolatos hivatalos papírokat: csekkeket, bankszámlakivonatokat és persze magát a pénzt is tartsuk itt egy fiókban, és lehetőség szerint az ezekhez kapcsolódó tevékenységeket, mint például a napi elszámolást, végezzük ezen a helyen. Tekintsük úgy, mintha a lakásnak ebben a helyiségében lenne a privát bankunk.

A tárgyi javakon túl mindent, ami szimbolikusan a gazdagsághoz tartozhat vagy vágyainkhoz kapcsolódik, szintén ide gyűjtsünk össze. Például ha szeretnénk egy nagyobb házat, és gyakran lapozgatunk építészeti, lakberendezési katalógusokat, akkor azoknak szabadítsunk fel itt egy polcot. Vagy ha mondjuk költséges álmaink közt egy-egy külföldi út szerepel, tartsuk itt az ahhoz kapcsolatos útikönyveket és térképeket. Bármi, ami a hőn áhított dolgot juttatja eszünkbe – egy kép a tájról, ahová el akarunk jutni vagy akár az autóról, amit meg akarunk venni – segíthet abban, hogy a célra összpontosítsuk energiáinkat.

Jelöljünk ki ebben a térrészben egy kényelmes fotelt, fészkeljük be magunkat és engedjük szabadjára képzeletünket: álmodjuk meg, amire vágyunk a legapróbb részletekig. Aki hisz a képzelet teremtőerejében, az tudja, hogy az ilyen tervezgetésnek milyen nagy jelentősége van. Aki nem hisz, az is álmodozik nap mint nap – miért ne tehetné éppen itt? Mindennek megvan a helye: nevezzük ki ezt a rész az álmodozás birodalmának!

Erősíthetjük a hely „szellemét” csillogó fémtárgyakkal: rézbútorokkal, díszes, aranyozott (vagy aranyszínű) tárgyakkal, míves keretű képekkel, tükrökkel, szikrázó metszett üvegekkel, kristállyal, dúsan festett porcelánnal. Legyen már a helyiség hangulata is impozáns, a látvány árasszon bőséget és gazdagságot. Ha van valami kabalánk, ami szerencsét hozhat – egy kis szobor vagy egy talizmán – bátran tegyük ki egy feltűnő helyre, hiszen az a dolga, hogy odavonzza a jószellemeket.

Annál is inkább ügyeljünk erre a területre, mert a következő térrész – a hírnév és a karrier lakhelye – szorosan kapcsolódik a fentiekhez. És a gazdagságnál talán csak egy dolog tölthet el minket még nagyobb elégedettséggel: ha sikeresek vagyunk az életben. A feng shui ebben is segíthet – hogy hogyan, elolvashatod következő cikkünkben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top