Otthon

Nézzünk szembe boldogságunkkal!

Térrendezõ “tanulmányainkban" egy sokak számára húsbavágó – vagy stílusosabban: szívbemarkoló – területhez érkeztünk: a párkapcsolatok problémáit felvetõ térrészhez.

Sajnos, ma nagyon kevesen mondhatják el magukról, hogy boldog házasságban élnek. Napjaink szomorú tanulsága, hogy minél többen élünk a zsúfolt nagyvárosokban összezárva, annál magányosabbnak érezzük magunkat. Segíthet ezen a feng shui egyáltalán? A válaszunk természetesen: igen – hiszen már az is számít, hogy tenni akarsz valamit! “A nagy dolgokban az apró lépések a legfontosabbak” – tartja a kínai mondás, a feng shui pedig számtalan apró lépést kínál.

Először bágua-iránytűnk segítségével nézd meg, a lakás melyik részén helyezkedik el a “szerelem lakhelye”. Szerencsés esetben a körcikkely legalább érinti a hálószobát, de akkor is van megoldás, ha a konyha vagy a fürdőszoba esik ide – tanulságként rögtön levonhatod, hogy az adott helyiség házaséletedben fontos szerepet tölt be! Ha kiderül, hogy a dolgozó- vagy a gyerekszobába kerül ez a térrész, jobb, ha egy kicsit “költözködsz”, és a hálószobával cseréled fel a helyiséget. Gyakran már ez is rengeteget számít: gondjaid ezentúl nem mennek a munka rovására, vagy ami még fontosabb, megóvod azokat, akik a legsérülékenyebbek: a gyerekeket.

A szerelem, a szeretet színe Ázsiában a narancssárga. A feng shui szerint tehát ezzel a színnel kell erősítened ezt a térrészt, ami nem könnyű feladat, hiszen a narancs nagy felületen drasztikusan hat. Ha nem mered a falakat ilyen színűre festeni, elég, ha a drapériákon, díszpárnákon, kisebb tárgyakon alkalmazod.

A színvilághoz tartozik még az agyagszín: a cserép, a terrakotta, amit szinte minden helyiségben felhasználhatsz. Szokatlan, de nagyon barátságos például egy “agyagszínű” fürdőszoba narancssárga törülközőkkel, szappanokkal, fürdősókkal. Természetesen nem csak a színek, a tárgyak erejét is felhasználhatod, hogy rendbe hozz vagy erősíts egy kapcsolatot.

Minden olyan emléket – leveleket, fotókat, egymástól kapott ajándékokat –, amik összekötnek benneteket (és kellemes dolgokat juttatnak eszetekbe!), gyűjts össze erre a térrészre, és tedd ki a falakra, polcokra, éjjeliszekrényre. Ne zárd boldog perceiteket egy fiókba, legyenek mindig szem előtt! Azokat viszont, amik kellemetlen emlékeket ébresztenek, vagy (ne adj isten!) előző szerelmeitekkel kapcsolatosak, száműzd messze erről a területről! Igaz ez a volt szerelmestől kapott porosodó szárazvirágokra, megcsorbult porcelánokra, üres üvegekre, amik valaha a szerelmi bájitalt rejtették. Semmi ilyesmit ne gyűjtögess (és főleg ne tartsd éppen a szerelem lakhelyén), mert csak konzerválod vele az elmúlást, a tetszhalott állapotot.

Ahhoz, hogy helyesen ítéld meg, hogy egy tárgy negatív vagy pozitív töltésű, elsősorban saját érzelmeidre, kötődésedre kell odafigyelned. Ha nincs személyes kapcsolatod a tárggyal, akkor hangulatát, üzenetét kell megvizsgálnod. Segítő energiákkal tölt fel minden szerelmet, boldogságot ábrázoló, harmóniát sugalló műalkotás. Kerüld viszont a komor hangulatú, szomorúságot sejtető dolgokat, például hideg, téli tájképet, síró gyereket vagy mondjuk az “utolsó vacsorát” ábrázoló festményt. A szabály persze nem ilyen szigorú – a lényeg az, hogy mindig értsd, tudatosítsd, hogy egy tárgy mit jelképez otthonodban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top