Otthon

Virág-design

Virágokat egymás mellé rendezni felettébb hálás feladat, mert a végeredményt követõ esztétikai élménytõl függetlenül, elmondhatjuk: ez itt egy kompozíció.





1. A kompozícióhoz megfelelő tál, vagy váza kiválasztása után az alapot készítsük el.

2. Rögzítsük a tál aljára a mohagolyót, vagy tűzőhabot (oázist), ez után láthatunk neki a növények elhelyezéséhez.

3. Legelőször mindig a zöld alapot készítsük el. Különböző zöld árnyalatú és típusú leveleket, hajtásokat a tálba tűzzük.

Mindig alulról kezdjünk építkezni, és lehetőleg úgy, hogy a rögzítéshez használt anyag ne látszódjon ki. Utólag már sokkal nehezebb a nem kívánt segédanyagok eltakarása. Ha nagyobb, nehezebb növényeket szeretnénk a tűzőhabba szúrni, nem árt megerősíteni vékony, műanyag hálóval, ami megakadályozza a széttöredezését, a növény kidőlését. A növények szárát mindig hegyesre vágjuk, így könnyebben bele tudjuk nyomni az oázisba. 







Kattints a képre!
4.
Ha a kompozíciót fonott kosárba, vagy egyéb vizet áteresztő alapra helyezzük, gondoskodjunk a vizet megfogó tálkáról, vagy műanyag fóliáról. 5. Figyeljünk a színhatásokra. A kompozíció színét meghatározza az alkalom, a környezet színe, a tál anyaga és színe.

6. Miután kialakítottuk, eldöntöttük, hol legyen a kompozíció súlypontja, helyezzük el a virágokat. A kész alkotás harmonikus összeállítású, esztétikus és stabil legyen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top