Otthon

Asztalöltöztetõ

Az a jó, ha az ünnepi asztal olyan, hogy le sem tudod venni róla a szemed. De ne keverjük össze a roulette-asztallal.





1. Ma is öltöztessük az asztalt egy elegáns, nem túl kihívó, egyszínű terítőbe, valami elegáns anyagból (például damasztból). 

2. Tegyünk rá egy fémes csillogású anyagot, például egy ezüstszínű, horgolt anyagot, ami legyen kisebb az egyszínű terítőnél. Nagyon szép, ha a fémes csillogású terítő sarkain lelóg egy hosszabb szál néhány gyönggyel. Ha nincs más ötleted, arany vagy ezüstszínű konfettivel szórd meg az asztalt. (Vegyél fel egy takarítónőt, hogy a vacsora után valaki összesöpörje!) 







Kattints a képre!
3.
Vigyázz a színek megfelelő harmóniájára! Ne legyen túl sokszínű az asztal, de ha túl kevés a szín, akkor unalmassá és egyhangúvá válhat a dekoráció.

4. Az asztal közepére tegyél egy fényes tárgyat. Szépen mutat egy nagy üvegdísz, melyből karácsony környékén milliónyit lehet látni a kirakatokban. Egy gyertyatartó is nagyon dekoratív lehet.





5.
Tegyél az asztalra fehér színű gyertyákat! Ha van egy szép gyertyatartód, köré díszítheted az egész asztalt, hiszen a gyertyatartó meghatározza a díszítés stílusát. (Ha ezüst gyertyatartód van, célszerű minden csillogó tárgyból ezüstszínűt tenni az asztalra: akkor igazán összhangban lesznek a kiegészítők.)

6. Ha igazán ünnepélyes szeretnél lenni, fehér étkészletet vegyél elő, kristálypoharakkal, és ezüst evőeszközökkel.





7.
Papír- és textilszalvétát egyaránt választhatsz, azonban arra nagyon oda kell figyelni, hogy összhangban legyen a terítővel. Ha lehetséges, ugyanolyan színűt válassz (egyszínűt, vagy valami egyszerű mintásat), hajtogasd, vagy fűzd egy gyűrűbe (melynek színe szintén mindennel harmonizáljon).





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top