Otthon

Szépen nõ, sarjad…

Nem csak hobbikertészeknek ajánljuk cserepes gabonánkat. Az elkészült vetés nagyon trendin tud kinézni, és épp úgy illik egy nagyon modern puccos pecóhoz, mint egy albi garzonhoz.




A díszes cserép – lakberendezős magyarul kaspó – mindenütt kapható, de kézzel is elkészíthető, mely tevékenység hozadéka az egyediség, az, hogy nem jön veled szembe az utcán még egy ugyanolyan kaspó. Ami pedig nap, mint nap megeshet.
Lapos edényt végy, mert az a csinos. Lehet kis lábas cserép, vagy olyasmi, mint egy párologtató. Csemperagasztóra lesz még szükség és törött, hulladék csempékre. Előbbit virágárusoknál lehet beszerezni, az utóbbit vidéki házunk mögül vagy a padlásról, esetleg a garázsban is ráakadhatunk. 





Törjük össze a csempéket sk, vagy bízzuk cseperedő kölykünkre – be fog pisilni a gyönyörűségtől…
A dísztelen cserepet vonjuk be vastagon csemperagasztóval, és nyomkodjuk bele a csempedarabokat, úgy, hogy néhány miliméteres távolságra legyenek egymástól. Lehet összevissza ragasztani őket, mindenképpen esztétikus lesz, de készíthetsz mintát is. Hagyd megszáradni. Na most ültesd el a búzát. Használhatsz virágföldet is, de a vizes vatta – tampon nem – is megteszi. Szórd a vattára vagy a földbe a búzaszemeket, jó sokat, melyeket bioboltban szerezhetsz be legkönnyebben. Tartsd mindig nedvesen a földet vagy vattát. Hamar kihajt a vetés.

A néphiedelem szerint, ha a Luca napkor elevetett búza karácsonyra kisarjad, jó lesz a termés. Városi emberek gondolom fizetésemelést kapnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top