Otthon

Öntözõrendszerek

Egyre többen vágynak arra, hogy szépen ápolt zöldellõ kert vegye körül otthonukat, de az ezzel járó rendszeres fenntartásra és gondozásra nincs idejük - nekik nyújt segítséget az automata öntözõrendszer.




Az automata öntőrendszerek – az általunk beállított paraméterek szerint – kertünk minden zugát beöntözhetjük, még akkor is, ha éppen nyaralunk, vagy csak éppen nem érünk rá. A rendszer annyira intelligens, hogy esős időben nem öntöz. Nem mellékes szempont az sem, hogy – mivel egyenletesen porlasztja szét a vizet és csak a szükséges mennyiséget porciózza – a pénztárcánkra is vigyáz. Nagyobb felületeket szinte lehetetlen nap mint nap kézzel végiglocsolni.






Az öntözőrendszer elemei


automatika:

Ezen a szerkentyűn lehet beállítani, hogy mikor, hányszor és mennyi ideig szeretnél öntözni, praktikus késő esti, vagy kora reggeli időpontot választani.


szelepek:

Az automatika ezeket az „elektromos csapokat” vezérli.  

szórófejek:

A földből a víznyomás hatására kiemelkedő öntözőtestek, melyek magát az öntözést végzik. Vannak növények melyeknek nem elég a gyökerét öntözni, mert igénylik az eső formájú csapadékot, ilyen például a gyep, amit csak ezekkel a szórófejekkel szabad megöntözni.

csöpögtető cső:

A föld felső rétegébe süllyesztve közvetlenül a növények gyökeréhez juttatja a vizet ezáltal sokkal kevesebb víz párolog el. A cserjéket és a fákat is így szokták öntözni. Fontos, hogy ne kapjanak ilyen módón minden nap vizet, mert a gyökerek „elkényelmesedve” nem kapaszkodnak elég mélyre.





esőérzékelő:


Ez a kis szerkezet óv attól, hogy a rendszer olyankor is működjön, amikor semmi szükség nincs rá. Nem csak közvetlenül a csapadékot érzékeli, hanem a párolgást is figyelembe veszi és lehet, hogy több napra is letiltja az öntözést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top