Otthon

Száguldás az életen

A praktikus-gyors típus felvállalja fiatalosságát, kényelmességét, szeret mindent, ami könnyen hozzáférhetõ, olcsón megvásárolható, majd gyorsan összerakható, ugyanakkor trendi, színes és vidám.




Nem vágyódik antik karosszékre, amibe csak félve ülhet bele, otthonában felszabadultan szeret mozogni, és szívesen tart akár hupilila műanyag dohányzóasztalt is.


Ha magunkra ismertünk, és van lehetőségünk újrafesteni a falakat, ne ijedjünk meg semmitől: a fűzöldtől a ciklámenig minden élénk szín divatos. Ha szívesen vásárolunk lila bútort, fessük a falat fűzöldre. Piros kanapé mögött maradhat a fehér fal.







Festhetjük a szoba falait különböző színűekre, de látványossá tehetjük csak az egyik falat is: egy szín különböző árnyalataival fessünk téglalapokat, mintha egyre kisebb ablakkereteket illesztenénk egymásba. Ha lakásunk berendezését nem tudjuk csupa vidám, funkcionális bútorra cserélni, elég, ha csak néhány változtatást végzünk, máris otthonosabban fogjuk érezni magunkat.






Régi kanapénkat dobjuk fel úgy, hogy letakarjuk egyszerű fehér vagy vajszínű vászonnal – igényesebbek rá is szabathatják –, és erre a nagy fehér felületre tegyünk piros-fehér széles csíkos párnákat. Variálhatunk a formákkal is: a henger, vagy a gömb alakú párnák mulatságosan hatnak.







A sok kép izgalmas látványt nyújthat

Hasonló hatást érhetünk el különböző formájú, háromszög, kör vagy ovális, élénk egyszínű, vagy csíkos szőnyegekkel, falvédőkkel. A fehér bútort rikítóvá teszi az alá helyezett vörös szőnyeg. Polcainkat szinte kicseréljük, ha hátsó felületüket, vagy magukat a polcokat különböző színűre festjük. A sok kép izgalmas látványt nyújthat az egyszínű, vagy komorabb bútordarabok mellett is.









Színes irattartókkal is feldobhatjuk a polcokat
A polcokat színes irattartók segítségével is feldobhatjuk. Régi üvegajtónkban különböző színűre cserélhetjük az üveglapokat is. Színes hurkapálcákból könnyedén készíthetünk gyékényredőnyt magunk. Színes vászoncsíkokból dohányzóasztalt alkothatunk. Nézzük meg egy székünk kivehető párnájának alján a keresztbefutó a hevedereket a keretre szögezve. Ugyanezzel a módszerrel egymás mellé sűrűn keresztbe font színes vászonból csinálhatjuk meg a dohányzóasztal „asztallap”-ját.







Hagyjuk kibontakozni gyermeki lelkünket!
Praktikus és dekoratív a színes vászonból készült tartózsák, amit a fotel karfájára akaszthatunk, és távirányítót, magazinokat tárolhatunk benne. Ha a szoba bármely két pontjára egy-egy nagy citromsárga felületet teszünk, az egész szoba megélénkül. Ilyen lehet, pl. egy sárga függöny sárga ágytakaróval. Különösen vidám egy kocka alakú lábtartó, ha minden oldala más színű. Hagyjuk kibontakozni gyermeki lelkünket! Ha mindig is vágytunk emeletes ágyra, miért ne lehetne felnőttként a fekhelyünk?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top