Otthon

Az illatok érzéki birodalmában

A kiszemelt áldozatot érõ illat-ingerek egészen a tudatalattiig beszivárognak, és anélkül alakítják hangulatát, hogy arról tudomása lenne. Érdemes odafigyelni tehát, hogy milyen illatok vesznek körül a várva-várt találkán.




Mindenekelőtt legfontosabb egy alapos szellőztetés, mely az elhasznált levegőt kicseréli. Ezt a finom, friss levegőt már érdemes megtölteni jó illatokkal. A rendszeres szellőztetés mellett a konyhában nem árt szagelszívót használni, mely eleve nem engedi megülni a makacs szagokat a konyhában, vagy esetleg beszivárogni a lakás többi helységébe. Bár a férfiakat legtöbbször teljesen felizgatja egy konyhai remekmű illata, az ezzel járó egyéb szagok semmiképp sem kívánatosak.





A nappaliban sokféle ötlet közül válogathatsz. Kézenfekvő az illatos gyertyák és füstölők égetése. A boltokban megtalálhatod az illatok egész arzenálját, kiválaszthatod a kedvednek, személyiségednek és az alkalomnak legmegfelelőbbet. Érdemes nagyobb gyertyát választani, nehogy hamarabb égjen le, mint szeretnéd. A füstölőkkel hasonló a helyzet. Olyan füstölőket is árulnak, melyek több órán keresztül égnek, és hosszú időre beillatosítják a teret. Ezeknek a gyertyáknak és füstölőknek elég erős illatuk van, és előfordulhat, hogy nem sikerül eltalálni a nagy Ő ízlését. Ha figyelmes akarsz lenni, szerezz be legalább kétféle illatot, nehogy felsülj a remek ötlettel.





Hasonlóan kellemes illatokat varázsolhatsz illóolajokkal. Itt is érdemes legalább kétféle illatot választani.  A mai lakáskultúra népszerű kelléke a pot pourri. A kis tartókban elhelyezett megszárított termések és virágok kellemes illatot árasztanak. Emellett díszítő elemként is használhatók. A készen vásárolt pot pourrik helyett te magad is elkészítheted azt. Különböző virágokat megszárítva természetes és szép kiegészítőket készíthetsz. A szárított rózsa és a többi illatos virág megszárítva is sokáig őrzi illatát.

A Tőle kapott virágokat is megszáríthatod, jelezve ezzel, milyen nagy örömet szerzett ezekkel neked. A szárított virágok mellett a friss virágok bódító illata is jótékony hatású lehet.





Ha a fürdővízbe pár csepp illatos olajat teszel, a meleg vízből felszálló párával együtt ez a finom illat is levegőbe jut. Az egzotikus illatú habfürdők tovább fokozzák vágyaitokat.
A hálószobában gyújtott füstölők, olajak alatt égő mécsesek elvarázsolják az egész szoba hangulatát. Végezetül egy jó tanács: ha már ennyit mesterkedtél a teljes harmónia érdekében, nehogy saját magadat fojtogatóan agyon parfümözve elnyomd a finom illatokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top