A szamócák szabadföldi termesztésből származó gyümölcsei május utolsó harmadától június végéig frissen fogyaszthatók. Üvegházban, fólia sátorban vagy fóliával takart terülten egy hónappal hamarabb is szedhető a szamóca. Tárolással csak öt-hét nappal hosszabbítható meg a fogyasztási idő.
Ápolási információk>>
Növényvédelem>>
Tápanyagellátás>>
A gyümölcs
Távolítsuk el a sérült szemeket. 0-5 C fokon jól levegőzött helyen néhány napig tárolhatjuk. Víztartalma magas, ezért ne takarjuk le, és csak tálalás előtt mossuk meg.
Szamócaszörp
Hozzávalók:
70 dkg szamóca vagy 60 dkg kerti eper
40 dkg porcukor
A megmosott és csumázott szamócát porcelán tálba tesszük, összetörjük, belekeverjük a cukrot, lefedjük, és egy napig állni hagyjuk. Ezután a levet szűrjük, és néhány percig mérsékelten forraljuk. A tetején képződött habot leszedjük.