Otthon

Lakásunk ékköve: a fürdõszoba

A fürdõszoba a lakás legdrágább és gyakran legkisebb helyiségeinek egyike, ezért aztán okosan berendezni nagyon nehéz.




Fürdőszobánkat tervezhetjük egyszerűnek, fényűzőnek, nyugalmasnak, dinamikusnak, de ne feledjük, a praktikumon túl a pihenés célját is szolgálnia kell.

A térrendezésnél legyen alapelvünk, hogy otthonunk belső világunkat tükrözi, életünk pozitív vagy negatív változásait, ugyanakkor a lakásban történt változtatások is visszahatnak életünkre, befolyásolják lehetőségeinket. Sokak szerint egyáltalán nem véletlen, hogy hol és milyen körülmények között élünk!

Amint belépünk egy lakásba, annak hangulata azonnal hat ránk. Ne rontsuk el az összhatást a fürdőszoba lepusztultságával! A fürdőszoba különösen kiemelkedő életterülete mindennapjainknak: egyáltalán nem mindegy, hogy fürdőszobánk berendezése miről árulkodik. Bármilyen keveset tartózkodunk is ebben a helységben életünk során, alapvető fontosságú, hogy itt is csak olyan



tárgyakkal, növényekkel és állatokkal vegyük magunkat körül, amiket szeretünk, amikre tekintve örömöt érzünk. Amivel kapcsolatosan szomorú emlékünk van, azt el kell adni vagy odaadni valakinek, de a szemetesben is jó helyen van. Ha nap, mint nap olyan dolgot kell látnunk, amit nem szeretünk és nélkülözhető, akkor az a dolog teljesen leszívja energiáinkat.






Kattints a képre!

A fürdőszobában nagyon jól mutatnak azok a tárgyak, amelyek – értelemszerűen – a vízzel, illetve a halformával állnak összefüggésben. Egy szép csobogó, esetleg akvárium, egy hal formájú lámpa, szappantartó vagy bármilyen formázott üveg- és kristálytárgy könnyedén feldobhatja unalmas és megszokott fürdőszobai életünket.

Igen szép és ízléses ajándék a hal alakú borotva, vagy a delfin figura (de csak párosan!), amely hagyományosan a szerelmesek jelképe. A kínaiak gyakran küldözgettek egymásnak fürdőszobába való lapocskákat, amelyeken kisgyermeket hallal ábrázoltak. Ezen képek értelmezése: “Kívánok neked magas rangot elérő fiakat!”







Kattints a képre!
A tengeri kagyló Vénusz kiemelkedését a habokból jutathatja eszünkbe. Amellett, hogy a kagyló hagyományos erotikus jelkép, hiszen a női test legintimebb részére utal, a kínaiak szerint az utazást is szimbolizálja. Ha elég merész a fantáziánk, fürdőszobánkat valóságos szerelmi búvóhellyé is alakíthatjuk. A tusoló mellé állítsunk egy régi dézsát. Ebben ketten is el lehet férni, úgy, hogy a szélére néhány deszkából ülőkét varázsolunk. A fürdőszobát gyertyával is be lehet világítani; a sarokpolcon a tusfürdők és masszázs olajos tégelyek között, legyen mindig egy pezsgős vödör, két pohárral. A pezsgős poharakat ne használjuk másra! A fürdősót tartalmazó tégely, üvegcse is szintén lehet halformájú.

A szép női testet ábrázoló – és mellesleg hal alakú – fogmosópohár, amelybe beledughatjuk fogkeféinket, miután megmostuk vele a fogainkat, igen erotikus hatást kelt. Akárcsak a kagylóformájú, aranyozott fürdőszobakilincs is, amellyel nap mint nap kézben tarthatjuk párunk erotikus fantáziáját.





A bőség és gazdag szexuális élet benyomását kelti fürdőszobánk, ha a polcok telki vannak masszázs krémekkel és olajokkal. Törülközőtartónak is választhatunk halformájú alkalmatosságot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top