Otthon

Stresszmentes színek

Vannak a tilalmi listás kedélyjavítók: az elsõ két helyen a csoki és a nassok állnak. Egy kiadós vásárolgatás is sokat dobhat a közérzetünkön, bár akkor jobb, ha hó elejére halasztjuk búskomorságunk.





Marad még a mozi, a bulik; ilyenkor jobb nem otthon maradni. Vagy mégis? Találj ki új színeket szobád falára! Magad is meglepődsz, mennyire más hangulatot áraszt majd szobád, ha sikerül eltalálnod a megfelelő színt. Minden színnek megvan a sajátos kisugárzása, és jelentősen befolyásolja közérzetünk.






A piros szín választását bátraknak és kalandvágyóknak ajánljuk. A pirosban rengeteg energia, lendületesség, ösztönzőerő és szenvedélyesség van, nagyon inspiráló lehet egy ilyen szoba. Azok, akik hajlamosak a túlzott idegeskedésre, inkább ne kísérletezzenek vele.

A fülledt erotikára vágyók figyelmébe ajánljuk a piros hálószobát, azzal a kis kiegészítéssel, hogy „utána” nem garantáljuk a nyugodt pihenést ebben a környezetben. A Feng Shui szerint a piros a szerencse színe, örök veszteseknek érdemes elgondolkodni rajta.




A rózsaszín kevésbé veszi igénybe szervezetünket, jól kombinált kiegészítőkkel vicces, vidám hangulatú szobát varázsolhatunk belőle.







A narancssárga ebédlőkbe, nappalikba ajánlott. Jókedvet, pozitív életérzést sugároz, jó étvágyunk támad, és evés után is van kedvünk tovább üldögélni és egy jót beszélgetni.






A sárga elősegíti a józan gondolkodást, alkotó energiákat szabadít fel. Bánjunk azonban óvatosan vele. Egy jól eltalált sárga élénkít és serkent, de ha túl erős, irritálhat. Dolgozószobánk falára bátran álmodhatunk egy erősebb sárgát, ez azonban semmiképp sem javasolt egy hálószobába.






A zöld a természet színe, melyhez a nyugalom és csend képzete társul. Kiegyensúlyozottságot, harmóniát lop szobánkba. Olyan helységekben használjuk, ahol pihenni, felüdülni szeretnénk.




A kék hűvös energiája megnyugtató, békés hangulatot sugároz, szellemi és lelki felüdülést jelent. Ajánlott hálószobákba, nyugodt álmot biztosít. Emellett elősegíti a meditálást, sőt, vérnyomáscsökkentő szerepe is van.






A lila nagyon gazdag szín, bizalmat, nyugalmat sugároz. Belső terekhez ajánlott világosabb árnyalatát választani.





A fehér derű és tisztaság benyomását kelti, bár a sok fehéret túl sterilnek érezhetjük. A plafont érdemes mindig fehérre festeni, mert ez világossá varázsol bármely színre festett szobát. Mindezeket végiggondolva, most már kedvünkre tobzódhatunk a színek világában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top