Otthon

Szerelmi szentély lakótelepen

A házasság, az együttélés két ember szoros testi-lelki kapcsolata. Ugyanúgy hozzátartoznak a nagy beszélgetések, viták, mint a szeretkezések. A szeretkezés színtere általában a hálószoba, amelynek berendezése sokat nyom a latban.




Lássuk milyen lehetőségek rejlenek egy lakótelepi hálószobában – az erotika szempontjából. Alapvető tényező a hálószoba mérete. Sajnos, a lakótelepi lakások elrendezése statikus. Egy normál méretű, kb. hatvan négyzetméteres lakás hálórésze általában húsz négyzetméteres. Nyilvánvaló, hogy egy hatalmas méretű franciaágy vagy a fél szobát elfoglaló spanyolfal nem célravezető. Ez azonban nem jelenti azt, hogy megfelelő fantáziával ne tehetnénk a berendezést erotikussá. A kisebb tárgyak, kiegészítők használata sokkal olcsóbb és praktikusabb. Egy a lényeg: a hálószoba berendezési tárgyai harmonikusan illeszkedjenek egymáshoz és mihozzánk. Nincs annál lehangolóbb látvány, mint egy túldíszített, porcelán tigrisekkel elárasztott hálószoba, amely egyáltalán nincs összhangban a nagymamánktól örökölt komóddal.





Az erotikus lakberendezésnek három fő szabálya van. Először is fordítsunk időt és energiát a világítás megtervezésére. Lehetőleg ne egyetlen fényforrás világítsa meg a szobát. A szerelmi vágy felkeltésének legjobb módja, ha több, kisebb lámpát helyezünk el a szobában. És most nem feltétlenül az olvasólámpákra gondolunk. Sokaknak kissé erőltetett lehet, ha a szerelmi együttlét kezdetekor egy vörös kendővel letakarjuk az olvasólámpát. Helyette javasoljuk a piros színű lampionokat, amelyek – amellett hogy szépen néznek ki – nappal is igen hangulatossá tehetik a hálószobát.





Már a régi keleti asszonyok is tudták, hogy a meghitt hálószoba elengedhetetlen kelléke: a gyertya. Manapság számtalan gyertyafajta közül válogathatunk. Léteznek kifejezetten erotikus, keleties illattal (pézsma, ánizs, szantál) dúsított gyertyák. Az ilyen típusú gyertyáknak meglehetősen erős, fűszeres jellege van. Aki nem szereti a hasonló illatokat, használjon mézgyertyát. A gyertyák fő előnye, hogy sejtelmes, intim hangulatot képesek varázsolni a hálószobába.







Második lépésként válasszunk megfelelő kiegészítőket. Az erotikus jellegű szobrok, festmények, textíliák döntőek lehetnek a hálószoba erotikus hangulatának kialakításában. A kiegészítők tekintetében még jobban érvényesül a párok közös ízlésének elve. Akinek a tigrismintás lepedő vagy egy etióp harcost ábrázoló termékenységi szobor tetszik, nyugodtan díszítse ezekkel hálószobáját. Hiszen a hálószoba a lakás legintimebb tere: a vendégeket a legritkább esetben vezetjük be ebbe a szobába.


Akinek az ízlése visszafogottabb, válasszon egyszerűbb, puritánabb, lágyabb díszítésű kiegészítőket. Például egy erotikus kínai festmény vagy egy bordó színű keleties selyemkendő kiváló választás lehet.





Harmadik szempont az illatok megválasztása. Már a gyertyákról szóló részben felhívtuk a figyelmet az illatok fontosságára, hiszen az erotika és az illat mélyen összetartoznak. Egy jól megválasztott illat megfelelő (nem túlzott) mértékben igen erotikussá teheti az egész hálószoba jellegét. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy például illatos gyertyákkal és füstölőkkel zsúfoljuk tele a hálószobát. Ugyanakkor hasznos lehet, ha mindig kéznél van egy szantálfa aromájú füstölő.






Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top